Matematik

Toppunkt?

09. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

Hvorledes bestemmes toppunktet for parablen y=x2-x-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

brug toppunktsformlen, nu når y er en 2. gradsfunktion...

 


Svar #2
09. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

(1/2),(9/4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

toppunktsforlmen er givet ved:

(-b/2a) , (-d/4a(

hvor d = b^2 - 4ac

dvs. :

(-1/2),((-1^2 - 4*1*(-2))/4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også faktorisere polynomiet, idet det ses, at x=-1 og x=2 er rødder,

y = x2-x-2 = (x+1)(x-2) .

Toppunktet ligger midt mellem rødderne, ved x = (-1+2)/2 = 1/2 , hvor y = (1/2)2 -(1/2)-2 = 1/4 -1/2 -2 = -9/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Eller endeligt kan du differentiere funktionen, og sætte den lig med 0. Altså løse:

f ' (x)=0 med hensyn til x.

Karam


Skriv et svar til: Toppunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.