Kemi
kemi
05. marts 2005 af
xyz (Slettet)
--------------------------------------------------------------------------------
I en vandig opløsning af den formelle koncentration af NH3 lig med 0,100 M, og den formelle koncentration af NaOH er 0,200 M. 10,0 mL af opløsningen titreres nu med 0,100 M saltsyre. Man kan regne med, at NH3 ikke titreres, før alle OH- stammende fra NaOH er titreret.
Beregn aktuelle koncentrationer af hver af ionerne, Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl:
a)5,0 mL
b)10,0 mL
c)20,0 mL
d)25,0 mL
e)30,0 mL
f)35,0 mL
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
H3O+ + OH- --> 2H2O
skal jeg egentlig beregne ph for opløsningen? pH= -logCb <=> -log(0,200) = 0,69897
H3O+: n = c*V
n = 0,100 mol/L * 0,0100 L = 0,001 mol
OH-: 0,200 mol/L * 0,010 L = 0,002 L
er dette rigtigt...?
I en vandig opløsning af den formelle koncentration af NH3 lig med 0,100 M, og den formelle koncentration af NaOH er 0,200 M. 10,0 mL af opløsningen titreres nu med 0,100 M saltsyre. Man kan regne med, at NH3 ikke titreres, før alle OH- stammende fra NaOH er titreret.
Beregn aktuelle koncentrationer af hver af ionerne, Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl:
a)5,0 mL
b)10,0 mL
c)20,0 mL
d)25,0 mL
e)30,0 mL
f)35,0 mL
HCl + NaOH --> NaCl + H2O
H3O+ + OH- --> 2H2O
skal jeg egentlig beregne ph for opløsningen? pH= -logCb <=> -log(0,200) = 0,69897
H3O+: n = c*V
n = 0,100 mol/L * 0,0100 L = 0,001 mol
OH-: 0,200 mol/L * 0,010 L = 0,002 L
er dette rigtigt...?
Skriv et svar til: kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
