Kemi

Bjerrumdiagram for morfin??

10. maj 2010 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for, om morfin findes på syreform eller på baseform i en vandfase,
hvor pH er 2.
Gør rede for, om morfin findes i trichlormethanfasen eller i vandfasen når
pH er 9.

nogen som kan hjælpe?? på forhånd TAK!

her er vedhæftet fil:

Vedhæftet fil: afl.__16_v2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af mathon

                     xs = 1/(1+10pH-pKs)   0<x<1

hvor
             xs er syrebrøken


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af mathon

                 pKs = 8,24


Svar #3
11. maj 2010 af shufffff (Slettet)

jeg får x_s = 0,15

hva kan jeg konkludere ud fra resultatet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2010 af mathon

    

                    xs = 1/(1+102-8,24) = 0,9999 = 99,99% befinder sig på syreform
og                1-xs = 5,8·10-7 = 5,8·10-5% på baseform
 

                    xs = 1/(1+109-8,24) =0,1481 = 14,81% befinder sig på syreform
og                1-xs = 0,8519 = 85,19% på baseform
 


Svar #5
12. maj 2010 af shufffff (Slettet)

Gør rede for, om morfin findes i trichlormethanfasen eller i vandfasen når
pH er 9.

Hvordan kan jeg svare på denne opgave??


Svar #6
12. maj 2010 af shufffff (Slettet)

jeg vil gerne vide hvordan man finder ud af om morfin er på TRICHLORMETHANFASEN eller i VANDFASEN??

PÅ FORHÅND TAK :)


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram for morfin??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.