Matematik

Ligning for tangenten

10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej ;') jeg skal løse den her opgave. Jeg har nu siddet og prøvet og prøvet, men det går bare ikke op.
Håber på lidt hjælp, tak:

En funktion er bestemt ved

f(x) = x^2-4x+2 

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet A(1,f(1)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

løs

f(1)

og derefter

f'(1)

herefter bruger du

f'(1) * (x-1) + f(1)   isoler til formen y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af papas (Slettet)

f ' = 2x -4      f '(1)= -2        ´ tan hældning i (1,-1)

y-(-1) = -2(x-1)      tegn


Svar #3
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvordan differentiere jeg f'(1)? eller finder f'(1)?


Svar #4
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Jeg har selv fundet ud af det :-) Ellers tak!


Svar #5
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 kan det passe at lignningen bliver -2x+1? :-) 


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.