Matematik

potensudviklings

11. maj 2010 af MrDyhr (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En potensudviklings graf går igennem punkterne (2;16) og (5;250).
a) Find ved hjælp af regression forskriften for udviklingen.
b) Hvad er y når x = 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af mathon

               

                    (y2/y1) = (x2/x1)a

                    (250/16) = (5/2)a 

                    ln(250/16) = ln(2,5)·a

                    a = ln(250/16) / ln(2,5)

                    b = y/xa = 16/2a


Skriv et svar til: potensudviklings

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.