Kemi

mængdeberegning

12. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Er denne opgave korrekt:

Aluminiumsulfid fremstilles ved at opvarme en blanding af aluminium og svovl: 2Al + 3S --> Al2S3

Hvor meget Aluminium og svovl skal man afveje, hvis man skal lave 100g. aluminiumsulfid?

 2Al = 26,98*2 = 53,96 g/mol

3S = 32,066*3 = 96,198 g/mol

Molære massen i alt: 150,158 g/mol

Udregning af stofmængden: n=m/M=((150,158g/mol)/(100) = 0,665 mol

Svovl: 0,665 mol * 3 = 1,995 mol

m=n*M=1,995 mol * 32,066 g/mol = 64,003736 g.

Aluminium: 0,665 mol*2=1,33 mol

m=n*M=1,33mol*26,98 = 35,8834 g.

Skal i alt give omkring 100 g. hvilket det gør..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af mathon

                                                             2Al     +     3S   --->   Al2S3
ækvivalente stofmængder i mol:           2               3                1
ækvivalente stofmængder i g:          53,964        96,195       150,159
aktuelle stofmængder i g:                    x                y             100

omregningsfaktor f = 100/150,159 = 0,665961

afvejes:
                 Al: f·(53,964 g) ≈ 35,94 g

                 Sf·(96,195 g) ≈ 64,06 g


Svar #2
13. maj 2010 af biqqu (Slettet)

 Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af kemikerne (Slettet)

Hej Biqqu

Jeg kan bedre lide din egen metode. Dog har du vendt tallene forkert i beregning af n(Al2S3), men resultatet ser rigtigt ud. Det hedder i øvrigt den molare masse eller molarmassen. Husk enheder i mellemregninger.

Ved bestemmelse af molarmassen af Al2S3, skriv:

M(Al2S3) = (26,98*2 + 32,066*3) g/mol =...


Svar #4
13. maj 2010 af biqqu (Slettet)

 det var da rart at vide.. tak :)


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.