Matematik

Omdrejningslegemer - ikke så svær hvis du er god til det :)

14. maj 2010 af castaway (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :) - jeg håber at nogle vil hjælpe mig med denne opgave?

På figuren ses grafen for funktionen

f(x) = 80x-10x^2

samt to punktmængde M og Mk

Punktmængden M er afgrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x=4.

Punktmængden Mk er afgrænset af grafen for f, koordinatystemets førsteakse samt linjerne med ligningerne x=4 og x=k hvor k>4

Når punktmængderne M og Mk drejes 360 grader om førsteaksen fremkommer to omdrejningslegemer med rumfang V og Vk

a) bestem V, og bestem k , Vk = 1/2V
 

Altså jeg har bestemt V på følgende måde (ved ikke om det er rigtigt):

Jeg har brugt formlen:  V = π* ∫ fra a til b (f(x))^2 dx.

Udregnes på lommeregner: π* ∫(((80x-10x2)2),x,0,4) = 171573

Og hvordan kommer jeg så videre? På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2010 af mathon

     Solve(π*∫(f(x)^2,x,4,k)=0,5*π*∫(f(x)^2,x,0,4),k)|k>4 and k≤8


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2011 af TRB (Slettet)

 hvad med den sidste del af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af ceci2349 (Slettet)

Man skal bare sætte sit udtryk for Vk lig sit 0,5 gange sit udtryk for V og derefter solve k. Så har du bestemt k, når Vk=0,5*V


Skriv et svar til: Omdrejningslegemer - ikke så svær hvis du er god til det :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.