Kemi

Redoxreaktion

16. maj 2010 af sweetin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er meget i tvivl om denne opgave. Skal afstemme redoxreaktionen:

NH3 + ClO- => N2 + Cl-     (Basisk opløsning)

Har ikke haft problemer, med dem jeg har lavet indtil nu, men denne driller. Please hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Megara (Slettet)

Prøv at starte med at bestemme oxidationstallet på reaktanterne og produkterne :).


Svar #2
16. maj 2010 af sweetin (Slettet)

Det har jeg gjort, men Cl får efter min bedste overbevisning samme koefficient på begge sider og dermed, vil der være samme ladning på begge sider også. Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2010 af Megara (Slettet)

Jeg bliver nødt til at se, hvordan det ser ud. - For forstår ikke, hvad du helt præcist mener. Kan du ikke vise mig, hvad du får?
For oxidationstallet for ClO får jeg til 1, og for Cl- til -1.


Svar #4
17. maj 2010 af sweetin (Slettet)

NH3 = -3, ClO =1, N2 = 0, Cl- = -1

Cl falder med 2 og N stiger med 3

Så det bliver: 4 NH3 + 6 ClO- => 2 N2 + 6 Cl- (altså samme ladning på begge sider)

Så mit spørgsmål er igen. Hvad så.....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2010 af mathon

                            -3                    +1                     0                -1
                          2NH3 (aq)   +   3ClO- (aq) --->   N2 (g)   +   3Cl- (aq)  +  3H2O (l)       

opløsningen er basisk på grund af opløst NH3


Svar #6
17. maj 2010 af sweetin (Slettet)

Tusind tak for svaret. Meget brugbart :-)


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.