Kemi

Hastighedskonstant?

19. maj 2010 af zenati (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har bestemt reaktionsordenen for en reaktion til 1. orden, ud fra oplysninger om tid og konc.

Jeg skal nu bestemme hastighedskonstanten ved 800 K. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2010 af mathon

                  k800 = ln([A]o / [A]) / t


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2010 af mathon

     detaljer
     se


Svar #3
19. maj 2010 af zenati (Slettet)

men jeg kender jo ikke den tid hvor temperaturen er 800 K?

t står for tid ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2010 af mathon

             benyt
                           k = ln([A]1/[A]2]) / (t2-t1)


Svar #5
19. maj 2010 af zenati (Slettet)

Jamen er t ikke tiden? Når jeg ikke kender den kan jeg jo ikke bruge formlen?

medmindre jeg kan bruge to vilkårlige tidspunkter og koncentrationer?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2010 af mathon

     det skal selvfølgelig være sammenhørende værdier
     af (t,[A])

se din tekst i #0

     "ud fra oplysninger om tid og konc."


Svar #7
19. maj 2010 af zenati (Slettet)

Når jeg gør det, får jeg samme hastighedskonstant som ved andre temp.

Har jeg overset en oplysning?

opgaven er her: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080814_opgave_stx_082_kemiA.ashx

opg. 1, c


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. maj 2010 af mathon

              t er tiden ved den konstante temperatur 800ºK
hvorfor
             
k er konstant til forskellige tidspunkter

              v = -d[N2O]/dt = k·[N2O]


Svar #9
19. maj 2010 af zenati (Slettet)

så må hastighedskonstanten jo bare være den jeg fandt, da jeg bestemte udtrykket for 1.orden?


Skriv et svar til: Hastighedskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.