Matematik

Potensudvikling

19. maj 2010 af xAlexandra (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave i potensudvikling som forvirre mig ret meget!

opgaven lyder: hænger vi et lod op i en snor og måler hvordan svingningstiden T for små svingninger afhænger ad snorlængden, så finder vi en afhængighed af formen 

T=2,002*L^0,5          Hvor T er målt i sekunder og L er målt i meter.

1) Hvor mange procent vokser svingingstiden hvis snortlænden fordobles?

2) Hvis vi vil have et pendul der svinger 1 gang i sekundet, hvad skal snorlængden så være?

Det ville være dejligt med noget hjælp :) på forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af NejTilSvampe

T1 = 2,002 * L^0,5

T2 = 2,002 * (2L)^0,5

T1 / T2 = (L/2L)^0,5 = (0,5)^0,5 

T2 = T1 * √2

ca. 41% er mit bud :)

1 = 2,002 * L^0,5 => L = ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af mathon

                    

                T2/T1 = (L2/L1)0,5

                T2/T1 = 20,5

                (T2-T1)/T1 = (T2/T1) - 1 = (20,5 - 1)

                 (ΔT/T1)·100% = (20,5 - 1)·100%


Skriv et svar til: Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.