Matematik

Bestem M'(18).

19. maj 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg er lidt uenig med min lommeregner på dette punkt. Jeg skal bestemme M'(18), og jeg har funktionen

M(t)=3,2*105+7,8*105*e0,154*t

Hvis jeg husker korrekt, så bliver en konstant 0, når man differentiere den. Så jeg vil mene, at den skal se således ud:

M'(t)=0,154*e0,154*t (da vi har reglen ekx > kekx

MEN! min lommeregner differentierer udtrykket til:

120120*(1,16649)t

Heeellppp ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af Isomorphician

0,154*7,8*105 = 120120


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal lige huske konstanten 7,8*105 , som du elegant smed bort da du differentierede.

M'(t) = 7,8·105·0,154·e0,154t = 120120·e0,154t = 120120·(e0,154)t = 120120·(1,166491)t


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2010 af peter lind

Du har glemt konstanten foran e0,154t. Din lommeregner har brugt at e0,154 = 1,6649...


Svar #4
19. maj 2010 af buddhisme (Slettet)

... det giver da ikke mening, hvis en konstant bliver 0, når man differentierer så?

Både 7,8 og 10^5 er konstanter... og reglen  ekx > kekx bliver jo heller ikke rigtig brugt?..

Hmm, men ja.. lommeregner (og i andre) har vel ret :-)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Det er konstanten 3,2·105 , der differentieres til 0 . Det andet led har jo formen

a·ekt , der differentieres til a·k·ekt . Du kan ikke bare smide konstanten a væk.


Skriv et svar til: Bestem M'(18).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.