Matematik

Løsning af ligning, please?

19. maj 2010 af Blondkitty (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er bare slet ikke god til mat. Nogen der kan hjælpe?
Løs ligningen  3(2x-1)=4x-9
Hvad gør man med parentesen og hvordan regner man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Når du skal gange noget på en parantes skal du gange det ind i hvert led i parantesen. Du har således

3*(2x-1) = 4x-9

3*2x-3*1 = 4x-9


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

En faktor uden for en parentes ganges med hvert led inde i parentesen:

3(2x-1) = 4x-9 , giver

3·2x - 3·1 = 4x-9 , eller

6x - 3 = 4x - 9  . Saml nu alle led med x på venstre side, og konstanter på højre side

6x - 4x = -9 + 3 , og træk sammen

2x = - 6 , og divider med 2

x = -3


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2010 af iinfinity (Slettet)

Gang ind i parantesen
6x-3=4x-9   <=>

Samler x på venstre side
 

6x-4x=-9+3    <=>

2x=-6
 

x=-6/2

x=-3
 


Skriv et svar til: Løsning af ligning, please?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.