Generelt

unfair årskarakter - kan jeg klage?

23. maj 2010 af saraboell - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Sagen er at jeg lige har fået mine årskarakter for 3.G, hvor jeg har fået 7 i skriftlig biologi. Og ja jeg ved godt at 7 er en god karakter, men jeg synes bare ikke karakteren er begrundet når jeg kun har fået 10 og 12 for ALLE og jeg mener ALLE mine skriftlige afleveringer i biologi.  Da jeg fik mine første standspunktskarakter gav min lærer mig 10. Da jeg fik mine anden standpunktskarakter var jeg røget ned på et 4tal. Begrundelsen fra hans side at han vidste godt at jeg kun havde fået 10-12 men at han syntes at det ville være "for venligt" af ham at give mig 10 i standpunktskarakter når vi ikke havde haft flere afleveringer. (På det tidspunkt havde vi haft 5)

Og nu har han så givet mig 7, uden at have givet mig et 7tal hele året. Må han godt det? Jeg ville så høre om det var muligt at klage over dette, eller om der er et eller andet jeg kan gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2010 af DennisDeH

Det er altid svært at vurdere årskarakterer, fordi man som lærer kigger efter andre ting end som elev. Nogle lærere vurderer desværre også subjektivt.

Hvad får du i mundtlig karakter da? Hvis de afleveringer er det eneste skriftlige arbejde du har lavet (altså ingen terminsprøver, tests, hvor det gik skidt osv.)  og du kun har fået 7, så kan jeg godt følge dig. Så burde du ligge til 10-12 stykker i årskarakter, ellers er din lærer upålidelig til at evaluere (det kan du bruge ved en evt. klage). Hvis du nu har haft nogle prøver, og det er gået skidt, så er det måske en retfærdig karakter - men det ved jeg jo ikke på nuværende tidspunkt :). 

Og ja, selvfølgelig kan du klage, men jeg ved ikke helt hvordan det foregår. Det burde stå på uvm.dk et sted. Spørgsmålet er bare om du vil alt det bøvl igennem for at få ændret karakteren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2010 af Freeclimber (Slettet)

 Jeg gik på et tidspunkt op og spurgte hvorfor jeg fik 4... så spurgte ham om jeg hellere ville have 7 :o)


Svar #3
23. maj 2010 af saraboell

jeg har ikke andet skriftligt arbejde end de opgaver. Og jeg ligger til 7 mundligt


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2010 af DennisDeH

Jeg synes du skal klage. Start med at snak med ham og  prøv at smid ham det i hovedet som jeg skrev i mit første indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2010 af JJ-cool

Nu skal du lige passe lidt på, før du henvender dig, især skal du aldrig smide anklager i hovedet på en lærer - så får du med garanti aldrig en dialog igang.

Du skal med konstruktiv  tilgang spørge, hvorledes han kan give dg en standpunktkarakyter på nn, når du med dine sodste afleveringer har fået YY - disse sidste afleveringer må da illustrere dit faglige standpunkt.
Med udgangspunkt i hans svar, kan du så overveje at gå videre med sagen.

Såfremt der ikke er givet en prøve af en eller anden form, hvor du skal teste din faglige viden skriftligt, er der ikke en rimelig karakter, du har fået, med mindre der er ting, du ikke har oplyst om, fx at skr. og mundtligt hænger sammen - det ved jeg ikke, om de går i dit fag

hans begundelse for at give dig 4 i første indlæg er ikke holdbart, da der ikke er givet en faglig begrundelse, hvor han ridser dine faglige mangler op som baggrund for bedømmelsen.

hvis du vil klage, skal du, efter at have haft kontakt med din lærer og ikke har fået et tilfredsstillende svar, kontakte rektor og fortælle, at du agter at indgive en klage over din skriftlige årskarakter. Så har du en frist til at udarbejde en fagligt begrundet klage, fx med de argumenter, du har angivet her, eventuelt tilsat hans skriftlige evaluering af dine sidste afleveringer - eventuelt dem alle, så vil rektor gøre resten. Dvs han vil indhente faglærerens udtalelse, og så har du lov til at se hans begrundelse. Synes du så trods alt, at han gør det rimeligt, kan du opgive at fastholde klagen, og så bliver din årskarakter stadfæstet. Fastholder du klagen, skal rektor træffe afgørelsen. hvis der er formelle fejl kan det blive en sag for ministeriet

Held og lykke med hvad du nu foretager dig

- - -

JJcool


Skriv et svar til: unfair årskarakter - kan jeg klage?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.