Matematik

Ligning - HJÆLP

24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Hej jeg kan simpelthen ikke finde ud af ligninger, håber på hjælp. På forhånd tak. :-)

Løs ligningen :

5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2( 8 - 4x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

 5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2( 8 - 4x)                        gang ind i parenteserne

 (5x + 35) - (2x - 18) = 6x + (16 - 8x)                     hæv parenteserne

 5x + 35 - 2x + 18 = 6x + 16 - 8x                            som reduceres til

 3x + 53 = -2x + 16                                                læg 2x til på begge sider

 5x + 53 = 16                                                      træk 53 fra på begge sider

 5x = -37                                                             divider med 5 på begge sider

 x = -7,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af finnped (Slettet)

(5x+35)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af finnped (Slettet)

mathon vil du ikke være sød at kigge på en ligning du hjalp mig med fra d. 20 april. jeg tror jeg har fundet en løsning...


Svar #4
24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Mange tak. :-) Men nu skal jeg skrive det som indskrivnings matematik og der skal jeg vel ikke skrive alt det der eller hvad? Skal jeg ikke forkorte det lidt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2010 af mathon

#1 er skrevet til din forståelse

hvad din lærer kræver
og din sædvanlige måde,
kender kun du


Skriv et svar til: Ligning - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.