Matematik

Hvordan gør jeg det?

26. maj 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man definitionsmængde og nulpunkt for , hvor kvadratroden af g(x) når g(x) er en lineær funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2010 af PeterValberg

Hvis jeg læser dit spørgsmål korrekt, så skal du finde definitionsmængde og nulpunkt(er) for en funktion, der er lig med kvadratroden ag en anden funktion g(x), -altså: 

Du kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal, derfor må gælde at g(x) ≥ 0, hvilket må give dig et interval for x (definitionsmængde)

Det eneste, der kan give nulpunkt, er vel når g(x) = 0, da kvadratroden af 0 er lig med 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2010 af Arthur Dent (Slettet)

Hej

Lad os starte med nulpunkter først.

Funktionen √ax+b haves (ikke sandt?).

Hvis denne sættes lig med nul fås:

√ax+b = 0

ax+b=0, så det er derfor den lineære funktion (inde i kvadratrodstegnet), som skal løses, når nulpunkterne skal findes.

Definitionsmængden er

]-∝ ; nulpunkt]

eller

[nulpunkt ; ∝[

Alt efter om den "kommer fra venstre eller højre".

Håber det hjalp.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2010 af PeterValberg

#2 du er vel, når du fastsætter definitionsmængden, nødt til at tage højde for, at udtrykket under kvadratrodstegnet skal være større end eller lig med nul, men ikke negativ, ikke sandt?    altså: ax + b ≥ 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af Arthur Dent (Slettet)

#3 Jo, det har du ret i.


Skriv et svar til: Hvordan gør jeg det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.