Matematik

integrale regning!

09. marts 2005 af sacinofo (Slettet)
Gør rede for, at funktionen
er stamfunktion til funktionen
F(x) = (x^2 − x) + ln x + x
f (x) = 2x * ln x − ln x + x

Jeg har prøvet at at finde F(x) ved at integrerer f(x) og jeg får resultatet til

x^2 ln(x) - x^2 + ½x^2 - x * ln(x) + x

er overstående det samme som (x^2 − x) + ln x + x??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er svært at sige, eftersom jeg ikke ved, hvad tegnet "−" dækker over :)

I øvrigt er det langt lettere at differentiere F og se, at det giver f. En stamfunktion F til f er jo netop en funktion, som opfylder, at

F'(x) = f(x)

per definition.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

Kommer lidt an på, hvad − står for?? :P

Svar #3
09. marts 2005 af sacinofo (Slettet)

Gør rede for, at funktionen
er stamfunktion til funktionen

F(x) = (x^2 -x)* ln(x) + x
f (x) = 2x * ln x - ln x + x

Jeg har prøvet at at finde F(x) ved at integrerer f(x) og jeg får resultatet til

x^2 ln(x) - x^2 + ½x^2 - x * ln(x) + x

er overstående det samme som (x^2 -x)* ln(x) + x ??


--------------------------------------
jeg har prøvet at differentiere, men fik slet ikke noget der lignede..så jeg prøvede at integrer..

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)

Du differentierer F(x), det tager 30 sekunder, og bekræfter at det giver 2x*ln(x)-ln(x)+x.

Ellers vil jeg sige til Singularity og Micc_86, at på http://www.html-html.com/characterentities_famsupp_69.html findes en komplet liste over "Character Entity References Defined in HTML 4.0". − dækker over et minus tegn, −.

Svar #5
09. marts 2005 af sacinofo (Slettet)

ahh - jeg ser lyset.. havde lavet en dum fejl :s -

tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Tak for oplysningen :)

Det var måske på tide, om man fik inkorporeret det græske alfabet her på SP, hvis det kan lade sig gøre. Så slipper vi for konsekvent at skulle skrive 'alfa', 'gamma', 'sigma' osv. Tegnene er nu engang kønnere :-)

Sam?...Jean?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg vil lige prøve og se om lambda virker: Forhåbentlig står det græske bogstav 'lambda' her, λ

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2005 af sigmund (Slettet)

Desværre virkede det ikke. Forhåbentlig får de lavet nogen ændringer, men de er vist i gang.

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Udmærket hvis de arbejder på sagen.

"Hil dig oh du græske alfabet, i al din magt og vælde, thi uden din eksistens var matematikkens skønhed ikke fuldendt"

//Singularity

Skriv et svar til: integrale regning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.