Matematik

f'(x) - eksamen uden hjælpemidler + ln regneregler

27. maj 2010 af azm88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med vejledende eksamensopgaver på mat B niveau i delen uden hjælpemidler.

Heraf mit spørgsmål, der er generelt og ikke specifikt til en opgave:

Hvis en figur viser en grad for en differentiabel funktion f. hvordan bestemmes der så f.eks.  f '(2) eller f '(0)

Jeg mener at f '(0) angiver et lokalt ekstrema, er det korrekt?

Hvordan bestemmes f '(2)?

Jeg har forgæves søgt efter regneregler eller mere info om naturlig logaritme(ln) uden held. Ligger nogen inde med generelle regler indenfor differentiering og regning af disse? (Jeg læser fjernstudie og min lærer har åbenbart ikke tænkt sig at svare mig mere. Nu har jeg opgivet ham.)

God dag til jer :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af dunnowhat (Slettet)

Hvordan du bestemmer f'(2) og f'(0)? Du differentierer og indsætter x = 0 eller x = 2. f'(0) angiver ikke nødvendigvis et lokalt ekstrema, men hvis du sætter f'(x) = 0 og løser ligningen, vil du kunne bestemme de værdier af x, hvor hældningen (f'(x)) er 0 - muligvis et minimum eller et maksimum (men ikke nødvendigvis).

Og hvis du googler "ln regneregler" er jeg sikker på, at du finder noget brugbart, såsom at differentialkvotienten til ln(x) af 1/x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg tænker at han ikke har fået givet f(x). I så fald skal du søge efter steder hvor grafen har en hældning på 2, hvis det på nogen måde er muligt at se på din graf. Kunne du evt. linke til din opgave.

Karam


Svar #3
27. maj 2010 af azm88 (Slettet)

 Hej

Tak for jeres svar

jeg kan godt differentiere en funktion. Jeg har nok ikke udtrykt mig klart nok.

I de vejledende eksamenseksempler uden hjælpemidler er der udelukkende oplyst en graf med en funktion, jeg ikke kender forskriften på. Det er derfor svært at give den specifikke opgave til jer. Se link til graf der ligner opgaven, men som ikke er fuldstændig, da jeg som sagt ikke har forskriften for funktionen

picasaweb.google.com/lh/photo/a0VNJkbrK5ialrdIv_qqPQ

Mit bud var umiddelbart også at f '(2) er hældningen, den er dog ikke særlig tydelig, og derfor er jeg i tvivl.

Ligeledes bestemmelse f '(0). Er det punktet hvor grafen vender?

Håber jeg fik skrevet det klarere denne gang :)


Skriv et svar til: f'(x) - eksamen uden hjælpemidler + ln regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.