Fysik

Eksamen A idag

27. maj 2010 af funki007 (Slettet)

hej :)

Hvordan gik det for jer i dag?

Ved at der er nogen der har været oppe i dag til skriftlig fysik A.

Skal selv op imorgen, så ville lige høre jeres meninger og måske er der en der vil uploade løsningerne, som hjælp til os andre.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af Jerslev

#0: Min hurtige gennemgang:

Opgave 1:

a) P = E/t, hvor E = 5,8kJ og t = 90s.

b) Slå specifik varmekapacitet op for vand og aluminium. Beregn den energimængde, der skal bruges til den opvarmning, som står angivet. Tag forholdet mellem energien fra opgave a) og den beregnede.

Opgave 2:

a) Grafisk differentiation. Find hældning på tangent i punktet med t=5.0.

b) Tæl ternene under grafen. Essentielt: s = ∫0tv(t)dt.

Opgave 3:

a) Så individuel, at det gider jeg ikke.

Opgave 4:

a) Brug idealgasligningen - stofmængden er det samme.

Opgave 5:

a) Beregn arealet af en kugleskal med radius svarende til afstanden til jorden og gang med intensiteten. P = I*A

b) Benyt Wien's strålingslov, tror jeg den hedder.

c) Benyt formlerne for jævn cirkelbevægelse til at finde massen af det objekt, der holder planeten i kredsløb.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2010 af Jerslev

Opgave 6:

a) Tyngdekraften på vanddunken.

b) Lav linær regression til Hookes lov på de opgivne data. Fjederkonstanten er hældningen.

c) Benyt formlerne for det skrå kast med en elevation på 0 grader. Med den beregnede fjederkonstant kan den potentielle energi i buen findes og 60% af denne bliver omsat til kinetisk energi. Dermed kan starthastigheden findes.

Opgave 7:

a) Beregn hastigheden: v = O/t, hvor O er omkredsen og t er tiden.

b) Strømstyrke er ladning pr. tid. I = Q/t.

c) Benyt masse-energi-bevarelse.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2010 af juventuz (Slettet)

 Generelt forstår jeg ikk dagene, fysikeksamen er lagt på. Der er både i dag og i morgen. Dvs. de skal lave 2 sæt til A-niveau...


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2010 af Jerslev

#3: Sandsynligvis er et af dem en eller anden form for prøve ordning.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2010 af juventuz (Slettet)

 Hva mener du med prøveordning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2010 af Jerslev

#5: Noget med internetadgang under eksamen eller alternative opgaver eller hvad ved jeg. :P

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2010 af bimbumbam (Slettet)

Hvordan skal man beregne opgave 3?? Skal man antage, at der er tale om en harmonisk svingning eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2010 af Jerslev

#7: Det er en mulighed. En anden mulighed er at bruge energibevarelse.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2010 af bimbumbam (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det med energierne. Ekin må vel være 0 i endepunkterne, men jeg kan ikke rigtig se, hvordan det kan hjælpe mig med at finde hastigheden i det laveste punkt...


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2010 af Jerslev

#9: Læg nulpunktet for den potentielle energi ved det laveste punkt. Hvor langt tror du barnet vil kunne komme op i lodret retning? Sådan cirka.

Du kan betragte hele situationen som et fysisk pendul.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2010 af bimbumbam (Slettet)

Hmm, det ved jeg sku ikke.. 1,0 - 1,5 m måske ;o)

Så jeg kan sige, at ΔEmek = Ekin i det laveste punkt + Epot i endepunktet = 0, da energien skal være bevaret ? Og så bare isolere v? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2010 af Jerslev

#11: Ja, hvis du vil den "nemme" vej omkring det.

Ellers skal du ind og lave hele analysen med gyngen som et fysisk pendul.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2010 af bimbumbam (Slettet)

Hahaha, den nemme vej er altid god til en eksamen :D

Men jeg syntes bare, at den opgave var lidt forvirrende...


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. maj 2010 af hyn1000 (Slettet)

Jerslev:

Har du ikke opgavesættet liggende, således vi andre kan kigge på det?


Svar #15
27. maj 2010 af funki007 (Slettet)

Her er opgavesættet :)


Svar #16
27. maj 2010 af funki007 (Slettet)

Linket:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100527_fysik_A_stx_opgave.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2010 af hyn1000 (Slettet)

#16:

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. maj 2010 af hyn1000 (Slettet)

Hvor fandt du det henne (link)? Jeg kunne nemlig også godt tænke mig at se den fra matematik i onsdags, og eventuelle andre der ligger der.

EDIT: Jeg har fundet det (http://www.uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale%20uddannelser/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf.aspx).


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. maj 2010 af cool10 (Slettet)

tror i den samme kommer imorgen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. maj 2010 af Jerslev

#19: Forhåbentlig ikke.

- - -

mvh

Jerslev


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 80 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.