Matematik

Bestem ligningen for tangenten til grafen for F i punktet (1,f(1))

28. maj 2010 af Albooz (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 +2x+8

Bestem f '(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktett (1,f(1))

Jeg har bestemt f¨'(1) ---> f '(1) = 3 x 1^2 + =3 x 1 = 3+2 = 5

Jeg mangler blot at bestemme ligningen for tangenten til grafen for f ipunktet (1,f(1))

PS. Dette er uden hjælpemidler... helllp


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2010 af mathon

tangentligning i (1,f(1)):

    y = f '(1)·(x-1) + f(1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2010 af nadine123 (Slettet)

du skal lære den her formel f'(xo)*(x-xo)+f(xo)


Svar #3
28. maj 2010 af Albooz (Slettet)

tak nadine :) øver mig til min eksamen på tirsdag


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2010 af nadine123 (Slettet)

Det var så lidt(: Har selv lig været til studenter eksamen i matematik B

du skal regne med at du skal kunne pytag.-sætningen c^2 osv.

og diffrentier og integrer og redegøre for parabler, men ellers øv dig på alle formler der står i den formel bog du garanteret har fået (en lille en)

ops og kunn finde a og b -værdien for en linær funktion


Svar #5
28. maj 2010 af Albooz (Slettet)

Ja mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. maj 2010 af AMelev

Rettelse til #2
Formlen heddder y = f '(xo)*(x-xo)+f(xo) (ellers bliver det jo ikke en ligning)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. maj 2010 af nadine123 (Slettet)

ja okay(:


Svar #8
28. maj 2010 af Albooz (Slettet)

mange tak.... AMelev så prøv at løse opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så tangenten går gennem punktet (1; f(1)) = (1 ; 11) og har hældningskoefficienten f'(1) = 5 .

Dens ligning er da

y = 5(x-1) + 11 = 5x + 6


Svar #10
28. maj 2010 af Albooz (Slettet)

Ja tak jeg tror du har ret


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. august 2011 af larsenmax (Slettet)

Hej, jeg har en lignde opgave her, som jeg ikke forstår:

Om en differentiabel funktion f oplyses det, at tangenten til grafen for f i punktet
(1,f(1)) går gennem punkterne (0,-3) og (2,7).
Bestem f'(1).
 

Jeg ved at f'(1) er hældningen af tangenten i 1. Hældningen af en linje gennem 2 punkter (x1, y1) og (x2, y2) er (y2-y1)/(x2-x1)

Men hvordan skal ligningen se ud? Kan I hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du bør oprette en ny tråd, når din opgaver ikke drejer sig om den opgave, der diskuteres tidligere i tråden.

f'(1) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f(x) i punktet (1 , f(1)) . Denne tangent går gennem de to nævnte punkter. Bestem derfor hældningskoefficienten for linien gennem de to punkter.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2013 af Sofiewillemann (Slettet)

Hvis jeg har en graf hvoraf funktionen lyder således f(x)=x^2-7x+1 og har en tangent "t" med hældningen 3.

her skal jeg bestemme ligningen for tangenten "t".

er der nogle der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

mvh Daniel.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. februar 2013 af AMelev

Se #12

Du ved, at f ' (xo) = 3. Løs den ligning mht. x0, og indsæt så i tangentligningen.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten til grafen for F i punktet (1,f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.