Matematik

HJÆLP INDEN MAT B EKSAMEN

30. maj 2010 af Clarabow (Slettet) - Niveau: B-niveau

HVORDAN LØSES DISSE MED LOMMEREGNER

OPG A

To funktioner f og g er givet ved f(x)=4x+5 og g(x)=-2x+12

a) løs f(5) og løs ligningen g(x)=16

B) bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for to funktioner

???????????

OPG B

en funktion f er givet ved

f(x)=5/x +6x2   , x>0

bestem den stamfunktion til f hvis graf går gennem punktet p (2,3)

?????????????

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af natasia91 (Slettet)

a) f(5) = 4*5 + 5 = 25
g(x) = 16 --> 16= -2x+12, brug fx solve x = -2

b) sæt ligningerne lig hinanden, 4x + 5 = -2x + 12, solve find x, sæt x ind i en af dem, så har du . nu har du både x og y, det er skæringerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2011 af GA625 (Slettet)

 Han skal sgu ikke bruge solve på g(x) den tager 2 sek, at løse ved håndkræft


Skriv et svar til: HJÆLP INDEN MAT B EKSAMEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.