Fysik

TRYK

30. maj 2010 af poullykke (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opgave som ikke er skole relateret, men løsningerne skal bruges i en videre gåde.

Denne her er lidt svær :

en cylinder med en radius på 0,4 m, der ved hjælp af en letbevægelig cirkelskive, er adskilt i to kamre. I hver af de to kamre er der den samme gas (der betragtes som en ideal gas).

Kammer 1 : Tryk PA,start = 300.000 N/m2 (Pascal)
og Rumfang/Volume VA,start = 600 liter = 0,6 m3

Kammer 2 : Tryk PB,start = 600.000 N/m2 (Pascal)
Rumfang/Volume VB,start = 1400 liter = 1,4 m3

NB! Temperaturen forbliver uændret/ens i begge kamre både før og efter forskydning af cirkelskive.

Opgave 1:

Beregn hvor langt cirkelskiven skal bevæges mod venstre for at opnå ens tryk i begge kamre.


Opgave 2:

Angiv størrelse af det ens tryk P, der opnås i de to kamre.


Hvem kan greje disse 2 opgaver.
pou


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af peter lind

Der vil gælde P1*V1+P2*V2 = P(V1+V2)


Svar #2
31. maj 2010 af poullykke (Slettet)

Tak for hintet, nu løste også denne opgave sig. mangler kun opgaven : opkast.

1 : 89 cm

2 : 510.000


Skriv et svar til: TRYK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.