Debat

Engelsk årskarakter

30. maj 2010 af Tasco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Ligesom mange andre, har jeg fået mine årskarakterer. Har dog lige et spørgsmål. Kan en lære give en et 10-tal som årskarakter i engelsk skriftlig, hvis han/hun har givet en 12 for alle stile man har afleveret? Og er der i denne situation mulighed for at udarbejde en klage til rektor? Er ikke perfektionist eller noget, men er bare lidt irriteret over, at ens lærer siger til en, at hvis man bare forsætter med at få 12 for sine stile, får man også denne karakter i årskarakter.   

Håber I kan hjælpe. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. maj 2010 af Bexs (Slettet)

Jeg ville i første omgang råde dig til enten at sende din lærer en mail eller snakke med ham/hende. Hvis ikke lærerens grund giver mening, kan man henvende sig til kontor/ledelse. Det er ikke sikkert, de kan gøre noget, men hvis du møder op med dine stile, kan det være, de vil overveje det.


Svar #2
30. maj 2010 af Tasco (Slettet)

Okay, tak skal du ha' for dit hurtige og gode svar, Bexs. Det prøver jeg lige.

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. maj 2010 af Jerslev

#1: Alle klager skal udformes skriftligt og være fagligt begrundede - mundtlige klager kan ikke bruges til noget.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2010 af Bexs (Slettet)

#3 Det kommer vel lidt an på, hvor i systemet man befinder sig. Tasco er folkeskoleelev, og det kan godt ske, en snak med et voksent menneske kan være en løsning. Hos os på gym kan man snakke med ledelsen, og så giver de vejledning til, hvad man skal gøre, hvis de mener, der kan være en idé i at klage. Hvis de mener, klagen vil være spild af tid, siger de det.

Til eksamen er det ganske vist noget andet, der gælder.


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. maj 2010 af Jerslev

#4: Nej - en reel klage skal laves i skriftlig form og afleveres til inspektøren på den pågældende skole. Sådan var praksis i hvert fald da jeg klagede over karakterer i folkeskolen.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. juni 2010 af Seifos (Slettet)

#5 - jeg tror ikke det Bexs råder trådstarter til i første omgang er at klage, men at tage en snak med den pågældende lærer før han overvejer at klage. Hvis han i sidste ende vil klage, så ja, så skal det være skriftligt og her råder Bexs ham jo bare til at henvende sig til ledelsen som kan hjælpe. Men jeg vil give hende ret i at hvis man kan finde ud af det sammen med læreren og forstår begrundelsen, så er det dumt at klage.

Til trådstarter: Måske har din lærer givet dig 12 i dine stile fordi de havde et højt kunstnerisk/analyserende indhold, hvor de måske kun har været til 10 rent sprogligt/grammatisk? Det tror jeg mange lærere gør i de almindelige stile i folkeskolen, men når det så gælder, giver de en mere reel karakter der passer til dine evner og det du ville kunne forvente at få til en eksamen.

Men har du eventuelt ikke lavet andet skriftligt? Har i ikke haft nogle grammatikprøver eller andet skriftligt småtteri ovre i skolen, hvor du måske har klaret det mindre godt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2010 af Mac3 (Slettet)

Som #6 er inde på, så er det alt det skriftlige arbejde, der ligger til grund for årskarakteren - også det, der ikke er afleveret til læreren, og som du ikke har fået karakter for.


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. juni 2010 af YodawgYowwwwwww

Hvis han har fået 12 for alle sine stile så skal han da have 12 i årskarakter. Alt andet vil være absurd.

Nå, så han har afleveret nogen små kladder i løbet af året som han har brugt 5 minutter på at lave i timen, so what. Det er stilene der tæller. Jeg tror læreren vil have svært ved at forklare sig ud af den. Klag.


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. juni 2010 af Seifos (Slettet)

I gymnasiet i hvert fald (og sikkert også folkeskolen) er det alt det skriftlige der skal ligge til grund for den skriftlige årskarakter - også det man laver af skriftlige øvelser eller prøver i skolen. Det behøver jo ikke være "småtterier", vi brugte fx ind imellem 1 undervisningstime på en øvelse eller en mindre oversættelse. Hvis man i sådan en øvelse/oversættelse/prøve klarer sig til fx 7 hver gang, men 12 i de stile man laver derhjemme, så er 10 jo retfærdigt nok. Men ja, hvis han har fået 12 i ALT, så skal han også have 12 i årskarakter. Men det er jo det vi ikke ved om han har.


Brugbart svar (2)

Svar #10
06. juni 2010 af YodawgYowwwwwww

Tja, det har du vel ret i, men altså, han bliver i hvert fald ikke rykket ned hvis han klager, så han har intet at tabe. Jeg havde gjort det, især hvis jeg følte at jeg fortjente 12, som trådstarteren gør.

Som sagt, når du intet har at tabe så klag, tag en snak med læreren og se hvad der sker. Det har aldrig hjulpet nogen ikke at handle.


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Jeg er helt enig i at man ikke taber noget ved at klage. Men i første omgang ville jeg nu bare spørge læreren om en forklaring, for det kunne jo være den var god. Så kan man jo altid tage den derfra.

Og hvis du klager og ikke skulle få noget ud af det, så er det heldigvis ikke verdens undergang. Dine karakterer i folkeskolen betyder ikke det store, så længe de er gode nok til at du vil kunne følge med i gymnasiet. Og der er 7 altså en ganske fin karakter. Jeg har set folk blive godkendt bare de havde nok til at bestå 9. klasse (og så kan man jo så diskutere hvor egnede de er til gymnasiet - heldigvis bliver det jo vurderet individuelt, hvilket er rigtig godt).


Svar #12
13. juni 2010 af Tasco (Slettet)

@Seifos,
Havde en prøve, hvor jeg fik 10, men den var før 1.standpunktskarakterer blev givet, så det er MEGET længde siden. Og misforstår du ikke lidt begrebet 'årskarakter'? Er en årskarakter (trods navnet) ikke det samme som en standtpunktskarakter - altså en der gives fra periode til periode?

Jeg får dog en ny engelsk lærer næste år, men synes I stadig jeg skal gøre en 'big deal' ved den der årskarakter - altså klage?

P.S. Går  gymnasiet - har bare glemt at rette det i min profil. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #13
13. juni 2010 af YodawgYowwwwwww

 Altså, hvis du får en ny engelsk lærer, så bare lad det ligge. Det synes jeg i hvert fald at du skal. De er jo kollegaer og lærerne snakker meget sammen om eleverne, så jeg havde nok ladet den ligge for min egen skyld.

En god karakter kræver både at være dygtig fagligt og få lærerne til at kunne li en personligt. Jeg er overbevist om at mit snit er blevet så højt bl.a. fordi lærerne er glade for mig på det personlige plan. De er mennesker og de påvirkes nemt af diverse ting. De er slet ikke så professionelle, som de selv tror. Så jeg vil anbefale dig at lade den ligge, også bare giv den en skalle når du får den nye lærer, både på det faglige plan, men også med røvslikkeriet ;) 


Svar #14
13. juni 2010 af Tasco (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen, schade og co. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #15
13. juni 2010 af Seifos (Slettet)

@Tasco: En årskarakter er 2 ting. Både en standpunktskarakter, men den skal også forholde sig til resten af året. Lærerne bruger den dog meget forskelligt.

Hvis det ikke er en afsluttende karakter, som jeg troede det var, så ville jeg ikke gøre noget ved det og jeg tror ikke du vil blive taget seriøst hvis du prøver, for med en ikke-afsluttende karakter er det da ærgeligt hvis det ikke er det man havde håbet på, men så har man jo chancen for at gøre det bedre hele næste år. Med en afsluttende karakter er der ikke noget at gøre og derfor kan det måske, måske ikke, betale sig at klage.

Du må bare gøre dit bedste næste år og sørge for at charmere den nye lærer. :)


Skriv et svar til: Engelsk årskarakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.