Matematik

Statistik, hjælp?

02. juni 2010 af FuzzPanda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne opgave, er det jeg har lavet rigtigt og hvordan udregner jeg det sidste.

Tal rækkefølge:
0, 13, 438,3050, 6731, 6878, 8724,8827, 9870, 10233,10252,11386

Mindsteværdi: 0
Størsteværdi: 11386

Median: 6878

Nedre kvartil: 12/4 = 3 ~ 438

Øvre kvartil:
75%=0,75
0,75*12= 9870

Typeinterval: ????
Intervalfrekvenser:?????

Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af AMelev

Max, min og kvartilsæt er rigtige. Du skriver 0.75*12 = 9870 - det mener du vel ikke. Du mener nok, at 0.75*12 = 9, så øvre kvartlil er 9. tal i følgen, altså 9870.

Observationerne er jo ikke grupperet i intervaller, så du kan ikke tale om hverken typeinterval eller intervalfrekvens.

Optræder tallene kun én gang?
Hvis det kun er selve talfølgen, er der ikke noget typetal, da alle har en hyppighed på 1. Af samme grund er deres frekvenser 1/12 = 8.3%, og i et pindediagram vil alle pinde være lige høje (lidt kedeligt).

Prøvlige at kigge grundigt på opgaven igen, og check at du har læst den rigtigt.


Svar #2
02. juni 2010 af FuzzPanda (Slettet)

#1
 

Max, min og kvartilsæt er rigtige. Du skriver 0.75*12 = 9870 - det mener du vel ikke. Du mener nok, at 0.75*12 = 9, så øvre kvartlil er 9. tal i følgen, altså 9870.

Observationerne er jo ikke grupperet i intervaller, så du kan ikke tale om hverken typeinterval eller intervalfrekvens.

Optræder tallene kun én gang?
Hvis det kun er selve talfølgen, er der ikke noget typetal, da alle har en hyppighed på 1. Af samme grund er deres frekvenser 1/12 = 8.3%, og i et pindediagram vil alle pinde være lige høje (lidt kedeligt).

Prøvlige at kigge grundigt på opgaven igen, og check at du har læst den rigtigt.

Opgaven lyder egentlig:
 
0-9 år           8724
10-19 år     10233
20-29 år     6878
30-39 år     8827
40-49 år     11386
50-59 år     9870
60-69 år     10252
70-79 år      6731
80-89 år     3050
90-99 år      438
100-109 år    13
110 år +        0
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2010 af AMelev

Ok, så er sagen en helt anden, så har du netop grupperet observationsmateriale, og de tal, du først opgav, er intervalhyppighederne. Der er 8724 i aldersgruppen 0-9 år.

Det giver ikke helt mening at snakke om min og max her, men hvis du skal, må min være 0 og max 109.

For at bestemme kvartilsættene skal du bestemme de kummulerede (summerede) frekvenser, tegne sumkurven og aflæse ud for 25%, 50% og 75%. 

Dvs. at du først skal bestemme intervalfrekvenserne. Tæl sammen hvor mange, der er i alt (N). Så skal du tage hver enkelt hyppighed/N og omregne til decimalbrøk eller %.

Typeintervallet er det interval, der har størst hyppighed.


Skriv et svar til: Statistik, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.