Matematik

hjælp til ligninger!!!

02. juni 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

der er nogle ligning som jeg ikke lige kan finde ud af.

1) 2/x=4/9.
2) 1/3+1/2+1/6.
3) 2/3+5/6-1/12.
4) -2/3*5/7*4/-9
5) 51*5/17*2/43.

når i skal forklare dem, skal det være med BEREGNINGER.

på forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af Yow! (Slettet)

den første er en ligning men ikke de næste næste 4....???

1) 2/x=4/9
     x = 2 / (4/9)
     x = 9/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2010 af AMelev

2) - 5) er Ikke ligninger - der er brøkreglerne, du skal anvende

2) Først findes en fællesnævner, dvs. et tal som alle nævnerne går op i. 3, 2 og 6 går alle op i 6, så det benyttes som fællesnævner.
Så forlænges (gange med det samme i både tæller og nævner) de enkelte brøker med det tal, der skal til, for at nævneren bliver 6: 1/3 = 2/6, 1/2 = 3/6 og 1/6 har allerede 6 som nævner. Nu har du (2 + 3 + 1)/6 = .... regn selv sammen.

3) som 2) med fællesnævner 12

4) og 5) Brøker ganges sammen ved at gange tællerne sammen og nævnerne sammen. Gør det og forkort, hvis det er muligt.


Skriv et svar til: hjælp til ligninger!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.