Matematik

Halveringstid

03. juni 2010 af lllXlll (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

Massen af en klump radioakiv stof er givet ved:

f(t)=2e^-0,007534t

bestem halveringstiden?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af Lubas (Slettet)

k = 0,007534

T½ = ln(2)/k


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2010 af Lubas (Slettet)

 PS: Husk for guds skyld enheder hvis det er en fysikopgave.


Svar #3
03. juni 2010 af lllXlll (Slettet)

Min formel siger T1/2 = ln(1/2) / ln(a)? hordan hænger det sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2010 af Lubas (Slettet)

 Antallet af kerner som funktion af tiden er givet ved N(t) = N0 * e-kt

k er henfaldskonstanten og er defineret ved k = ln(2)/

henfaldskonstanten skal tolkes som sandsynligheden for at en kerne henfalder inden for det næste sekund (SI-enheder)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2010 af mathon

#3             f(t) = 2·e-0,007534·t = 2·0,992494t

.........................

                 f(t) = b·e-k·t = b·at

                 a = e-k

                 ln(a) = -k

så din
                 T½ = ln(1/2)/ln(a) = ln(1/2 /(-k) = -ln(2 )/(-k) = ln(2)/k


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.