Fysik

Fysik A eksamenssæt 1. opgave

05. juni 2010 af 215 (Slettet)

den 1. opgave i det vedhæftet opgavesæt forstår jeg ikke helt hvordan den skal løses, min lærer sagde jeg skulle bruge denne formel

Q = -Δm · C² 
Q= Mefter - Mfør = (massen efter - 2 · m(-1e) - (massen før + 2·m(-1e)

Hvorfra kommer  -1e ?

Vedhæftet fil: OpgavesëtFysikAug08.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af peter lind

Det her er rent gæt for der er jo ikke noget 1e i opgaven. Hvis du slår op i en tabel over masserne af atomerne vil massen inkluderer elektronerne. I Mefter og Mfør indgår kun masserne af kernerne så du skal trække elektronmasserne fra. m(-1e) er så masserne af elektronerne. Hvis dette er rigtigt har du en fortegnsfejl på det sidste m(-1e). Masserne af elektronerne vil rent faktisk gå ud mod hinanden.


Skriv et svar til: Fysik A eksamenssæt 1. opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.