Kemi

Kvælstof og brint.

05. juni 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

 Hvis vi tager 1 liter kvælstof, hvor mange liter brint skal vi så bruge?

  Jeg er gået lidt i stå overfor, hvad jeg skal starte med at finde ud af?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af mathon

...spørg forståeligt


Svar #2
05. juni 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

 Jeg har fået stillet spørgsmålet; Hvis vi tager 1 liter kvælstof, hvor mange liter brint skal vi så bruge?

Jeg har opskrevet og afstemet reaktionsligningen, hvor det skal danne ammoniak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2010 af mathon

                                                                          N2    +    3H2    --->    2NH3 
ækvivalente stofmængder i mol:                        1             3                    
volumenforhold i liter:                                      1             3                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2010 af emmajoe (Slettet)

Du skal først finde den begrænsende reaktant, og derefter udregne hvor gram du har af stoffet (m). Det gør du ved at gange volumen med densiteten.

Derefter skal du gange det med molmassen (M) og så får du stofmængden i mol (n).

Så skal du finde forholdet mellem stofferne, og så kan du finde det ønskede stofs masse, ved at gange den begrænsende reaktants stofmængde med dets molmasse.

Og så skal du bare have lavet massen om til liter.

Du kan finde stoffernes densitet her, hvis du ikke har dem opgivet i din bog:

da.wikipedia.org/wiki/Massefylde

Håber det hjælper..


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2010 af mathon


af idealgasligningen
haves:

                                                                              V = ((R·T)/p)·n = k·n

under samme tryk og temperatur
gælder således
                                                                              V2 / V1 = n2 / n1

og dermed
                                                                               n(N2) / (n(H2) = 1/3 = V(N2) / V(H2)


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2010 af LisaFogthAndersen (Slettet)

Jeg sidder med samme spørgsmål, men jeg forstår det stadig ikke.. Jeg har afstemt det:

N2 + 3 H2 = 2 NH3

Jeg kan ikke komme videre?


Skriv et svar til: Kvælstof og brint.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.