Fysik

Hvad er q-værdi

06. juni 2010 af lisabella (Slettet)

hej

er der nogen der vil forklare mig hvad q-værdi er for noget. og hvad det bruges til??

på forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Mener, at man bruger stort Q i Q-værdi

Q = m* c * Δt

m = masse

c = specifik varmekapacitet

delta t = temperatur forskel. 

Q kan oversætes til at være være energi tilskudet . 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2010 af JKaram (Slettet)

Ikke korrekt.

Q-værdi referer (i det danske fysik-pensum) til energien der frigives ved en reaktion. Formlen til bestemmelse ved denne er:

hvor

er den negative massedefekt.

Det hele kommer fra Einsteins masse-energi-ækvivalens.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Svar 2: det er sikkert korrekt, men af vedkommendes andre indlæg fremgår det, at der er tale om STX/HF 1. eller 2. år og derfor mest sandsynligt, at det er svar 1, som passer til vedkommendes niveau. 

Den energi som skal tilføres et system med specifik varmekapacitet c og
masse m, for at ændre systemets temperatur med Δt er givet ved:
 

Q = m · c · Δt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2010 af JKaram (Slettet)

På 2. år kan der også godt arbejdes med Q-værdi.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2015 af Jacobadm (Slettet)

Du kan også læse om Q-værdi i vores kompendie-sektion i fysik.


Skriv et svar til: Hvad er q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.