Dansk

Dansk Mundtlig Eksamen ......?

06. juni 2010 af Amril (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal op i Dansk Mundtlig Eksamen om en uge.

Jeg skal analysere en Novelle, hvilket ikke er det helt store problem for mig, og skriftligt er det lige til et 10-tal. Men problemer er, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal forberede mig. ( Det er B-prøven ) Hvordan skal jeg kunne huske 4 word-sider i mit hoved? Jeg må jo kun have synopse med, og det hjælper mig kun med at huske, hvad punkt jeg skal snakke om nu, men ikke det jeg skal sige.. Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Til projektopgaven havde man jo små talekort med...

Jeg er bare bange for at glemme noget under eksamen ... :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af CamillaJensen (Slettet)

Altså på min skole må vi gerne have notater med til dansk eksamen..

Men ellers så skriv nogle på stikord ned til hvert punkt, kig på dem og prøv at huske så mange af dem, læg dem væk og prøv så at sige det højt du skal, ved hjælp af dine stikord.. Det virker i hvert fald for mig :P


Svar #2
08. juni 2010 af Amril (Slettet)

Okay, tak, skal jeg prøve...

Vi må ikke have notater med, men jeg har hørt fra en kammerat, at man godt må skrive noter på synopse-papiret. Men gør det ikke, da jeg ikke ved,om man må eller ej.


Svar #3
08. juni 2010 af Amril (Slettet)

Nogle andrer, der ved lidt mere om noter til eksamen?

De kunne bestemt hjælpe mig med alle småtingene!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2010 af 1234564 (Slettet)

Jeg var oppe i sidste uge i dansk mundtlig (også prøveform B) og fik 12. Nu ved jeg ikke om de samme regler gælder for jer, men vi måtte snakke om vores tekst i 10 minutter, og så foregik resten af tiden som en samtale mellem censor/lærer og jeg.
Jeg havde min synopse med, hvor jeg havde en disposition på - altså, hvor der stod i punktform, hvad jeg ville komme ind på (personer, tema, oplæsning, perspektivering osv.)
Derudover havde jeg skrevet små stikord og notater på min tekst, som en lille hjælp. Vi måtte nemlig kun have vores synopse og tekst med ind, ingen notater e.l. Dog fik vi også at vide, at hvis vi havde fuldstændig overskrevet vores tekst med notater, kunne det trække ned.

Så ja, det er lidt svært at huske det hele, men øver man det igennem nok gange, kan det godt lade sig gøre. Men selvfølgelig er det en stor hjælp med stikord og små notater på teksten/synopsen - og det måtte vi i hvert fald godt på vores skole.


Svar #5
09. juni 2010 af Amril (Slettet)

Okay, det gør jeg så også.

Nu har jeg hele dagen idag siddet og øvet, og jeg skal også øve hele dagen imorgen, og mit første indtryk er, at det er umuligt. Det er 5 sider, og det tager vel nok 10-11 minutter at læse det hele. Men jeg må bare blive ved, og så håbe, at det sætter sig fast.

Jeg har lige to spørgsmål:

1). Da du snakkede i 10 minutter; var det næsten det samme, som du havde skrevet ned, eller var det meget anderledes?

2) Kan man snakke i mere end 10 minutter? Mit analye samt perspektiveringspunkter tager godt og vel 10-12 minutter. Så skal jeg også læse op, 40 sekunder, og præsenterer min disposition, 1 minut..

Det bliver næsten 14-15 minutter, men kan godt skærer det 1 minut ned, hvis det er nødvendigt. Gør det så meget? Stopper cencor/lærer en midt i det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2010 af 1234564 (Slettet)

1) Hmm, noget af det var meget det samme, men da jeg øvede var det jo også forskelligt hvordan jeg fik det sagt. Så selvfølgelig var der nogle ting, der blev sagt i en anden rækkefølge og på en anden måde og der var vist også et par ting, jeg glemte at sige.
Det er også dumt at øve for meget, fordi det skal jo helst komme naturligt det du siger - det skal ikke lyde som om, du bare sidder og læser op inde i dit hoved.

2) Altså det er jo svært at sige, for det er forskelligt alt efter hvilken censor/lærer man har. Men jeg erfarede, at de ikke tog tiden, nær så "højtideligt", som jeg havde forventet. Men bliver man ved for længe, stopper de en. Hvornår man har snakket for længe, er jo så forskelligt. Men det er klart, det er bedst at holde sig inde for den angivne tidsramme, for så viser man jo også, at man kan finde ud af at disponere sin tid ordentligt.

Men ja, det kan virkelig være svært at nå det hele, og det er derfor det er vigtigt kun at tage det allermest nødvendige med, og så cutte det overflødige ud.
 


Svar #7
10. juni 2010 af Amril (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!

Nogle fra min klasse havde eksamen idag, og mange har fået 02 og 4 .. Det hjælper bestemt ikke på nervøsiteten :D


Skriv et svar til: Dansk Mundtlig Eksamen ......?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.