Matematik

Eksponentiel vækst - redegør for a og b?

08. juni 2010 af kevinangels (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej guys.

Jeg skal op i mundtlig matematik på C-niveau om en uges tid, og jeg skal redegør for betydningen af a og b i regneforskriften y=b*a^x.

Er det rigtigt forstået at a=fremskrivningsfaktoren, som skal være et positivt tal?

Og hvad er b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2010 af peter lind

b angiver hvad y er for x = 0. Det er korrekt at a skal være positiv. a fortæller hvor hurtigt funktionen vokser eller aftager. Lav evt. nogle grafer med forskellige værdier af a. Iøvrigt er a=1 en vigtig grænse, så du skal have grafer med a > 1 og a < 1


Svar #2
08. juni 2010 af kevinangels (Slettet)

Okay, tak skal du have :)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - redegør for a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.