Kemi

Redoxreaktion afstemning

09. juni 2010 af Quijote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reaktionen:

S + ClO- --> SO32- + Cl-              i en basisk opløsning skal afstemmes

OT(S) = 0

OT(CIO-) = +1

OT(SO32-) = +4

OT(Cl-) = -1

S stiger 4

Cl falder 2

S + 4ClO- --> SO32- + 4Cl-

Ladning:

VS: -4

HS: -6

Forskel på 2

Derfor stemmes med 2 OH- på høre side................ja.....jeg kan se den er gal, og det er nok matematikken der er forkert....nogen der kan udpege min fejl?

Og så lige et spørgsmål til:

- Hvordan kan man se at en reaktion er en redoxrekation? Jeg har svært ved at se når overførsel af elektroner sker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du siger rigtigt nok at S stiger 4, og Cl falder 2, men du regner forkert da du skal bestemme koefficienterne i reaktioneskemaet.

Ellers ser det meget fornuftigt ud.

Den måde jeg selv bruger til at genkende redoxreaktioner er, at se efter om noget skifter oxidationstrin.


Skriv et svar til: Redoxreaktion afstemning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.