Matematik
løsning af integral
hej, jeg har her et integral jeg ikke kan få til at give det rigtige resultat. jeg får det altid til at være 0, men det skal give 4i
dokumentet er oploadet neden under
Svar #1
11. juni 2010 af peter lind
Nu skriver du ikke hvad du har gjort, så jeg kan ikke se hvad du har gjort galt. Det nemmeste er at dele det op efter fortegnet for x. ∫-ππei|x|dx = ∫-π0ei|x|dx + ∫0πei|x|dx = ∫-π0e-ixdx+∫0πeixdx.
Svar #2
11. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)
Jeg får faktsik også 0, når jeg omskriver den til Eulers formel.
Svar #3
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
jamen den skal give 4i. problem er at den ikke er differential i 0. derfor skal man dele integralet op i minus pi - 0 og o - pi
Svar #4
11. juni 2010 af himsen (Slettet)
∫-ππei|x|dx = 2*∫0πeixdx = ( 2 / i )*[eix]x=0x=π = ( 2 / i ) (cosπ + i*sinπ - 1) = 4i
Svar #5
11. juni 2010 af peter lind
Fortsat fra #1 e-ix/-i = i*e-ix er stamfunktion til e-ix.eix/i = -i*eix er stamfunktion til eix
Svar #6
11. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det er ikke en betingelse, at en funktion er differentiabel, for at man integrere den. Det er tilstrækkeligt, at funktionen er stykkevis kontinuert. og funktionen ei|x| er kontinuert på [-π;0[ for sig og på ]0;π] for sig. Derfor er det fuldt tilladeligt at dele integralet op, som Peter Lind gør i #1.
Svar #7
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
ja det er rigtigt, men man kan jo ikke løse regnestykket kun ved et integrale da funktionen ikke er kontiunert over hele intervallet, da der er diskontinuitet i 0.
Svar #8
11. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det er jo også derfor, man deler det op i to del-integraler svarende til de to delintervaller, inden for hvert funktionen er kontinuert og integrabel, som det er gjort i #1.
Svar #9
11. juni 2010 af peter lind
#7 Funktionen er kontinuert i 0. Den er derimod ikke differentiabel i 0, hvilket måske er det du mente.
Svar #10
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)
jaa sorry, det var det jeg mente, selvfølgelig er den kontinuert
Skriv et svar til: løsning af integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
