Matematik

Fourier transformation i S' for ortogonalskift

11. juni 2010 af HiEv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa! Håber på lidt hjælp :-)
Lad O være en ortogonaltransformation y=Ox. Koordinatskifteafbildningen er da, beskrevet ved T(O)u(y)=u(O-1y)=u(x), når y=Ox. Det skal nu vises at den tilhørende koordinatskifteafbildning i S’ hænger sammen med Fouirer transformationen på følgende måde F[T(O)u]=T((O*)-1)Fu=T(O)Fu

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2010 af Dynin (Slettet)

#0 med S' mener du tempereret distributioner ikke sandt?

Det er klart at T(O) afbilder S ind i S samt at den tilsvarende operator afbilder S' ind i S'.

For en given testfunktion ψ i S haves

F[T(O)ψ](ξ)=∫e-iy·ξψ(O-1y)dy=∫e-iOx·ξψ(x)dx=∫e-ix·O*ξψ(x)dx=F[ψ](O*ξ)=[T((O*)-1)ψ^](ξ)=[T(O)ψ^](ξ)

eftersom (O*)-1=O. Hvilket for vilk u i S' giver

<F[T(O)u],ψ>=<T(O)u,Fψ>=<u,T(O-1)Fψ>=<u,F[T(O*)ψ]>=<Fu,T(O*)ψ>=<T((O*)-1)Fu,ψ>=<T(O)Fu,ψ>

som ønsket :-)


Svar #2
11. juni 2010 af HiEv (Slettet)

Tak for svaret Dynin. Jeg forstår din besvarelse nogenlunde. Kan jeg få dig til at hjælpe mig med følgende tilsvarende opgave.

For λ∈R\{0} betragtes μλ(x)=λx og den tilsvarende koordinatskifteafblidning T(μλ)u(y)=u(y/λ)=u(x), for y=λx ... hvordan hænger den Fourier transformerede af T(μλ) sammen med T(μλ)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2010 af Dynin (Slettet)

#2 som i #1 haves

F[T(μλ)ψ](ξ)=∫e-iy·ξψ(y/λ)dy=∫e-iλx·ξψ(x)|λn|dx=|λn|F[ψ](λξ)=[|λn|T(μ1/λ)ψ^](ξ) hvoraf

<F[T(μλ)u],ψ>=<T(μλ)u],Fψ>=<u,|λn|T(μ1/λ)Fψ>=<u,F[T(μλ)ψ]>=<Fu,T(μλ)ψ>=<|λn|T(μ1/λ)Fu,ψ>

dvs. F[T(μλ)u]=|λn|T(μ1/λ)Fu


Skriv et svar til: Fourier transformation i S' for ortogonalskift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.