Kemi

Hjælp - kemi!

12. juni 2010 af ILikeMusic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig forskellen på aktuelle koncentration og formelle koncentration i kemi (f.eks. mht. pufferligningen)?

Det kunne være top nice! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af 215 (Slettet)

 en aktuelle koncentration er hvormeget af et stof er opløst

formelle fortæller hvormeget af et stof er opløst i stoffet


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2010 af mathon

den formelle koncentration af stoffet A skrives cA

den aktuelle koncentration af stoffet A skrives [A]

hvis stoffet A
         er                let opløseligt er [A] = cA                                          alt stoffet er opløst
                            delvis opløseligt er [A] = α/(1-α)                             0<α<1
                  
                          


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af thabuck (Slettet)

Den formelle koncentration er den koncentration, som angives på flasken eks

Vandig opløsning af Calciumchlorid

0,3 M (mol pr Liter)   CaCl2    (Dette er den formelle)

Den aktuelle er hvad der egentlig er i

[Ca2+] = 0,3 M
[Cl-] = 0,6 M              (eftersom der er 2* Cl)


Svar #4
14. juni 2010 af ILikeMusic (Slettet)

okay :) mange tak


Skriv et svar til: Hjælp - kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.