Matematik

Partiel integration hjælp

12. juni 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er ved at udlede formlen for partiel integration, som hedder:

∫f(x)·g(x) dx = F(x)·g(x) - ∫F(x)·g'(x)dx

For at bevise at ovenstående er sætning er sand differentierer jeg begge sider på ovenstående således:

f(x)·g(x) = F’(x)·g(x) + F(x)·g’(x) – F(x)·g’(x)

Synes bare ikke at det ser ud til at de to sider er ens ^^.. Er de det? og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af peter lind

De er er ens.  De 2 sidste led på højre side går ud mod hinanden. Det første led er F'(x)*g(x) = f(x)*g(x) = venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Ja du skal huske at F(x) er defineret ved at F'(x)=f(x)


Svar #3
12. juni 2010 af Pthomas (Slettet)

Mange tak for jeres svar.. Havde selvfølgelig lige glemt at bemærke, at F´(x) = f(x)


Skriv et svar til: Partiel integration hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.