Matematik

proportionalitet og variabelsammenhænge

13. juni 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 har et eksamens spørgsmål som lyder:

gør rede for ligefrem proportionalitet og omvendt proportionalitet, og giv et eksempel på anvendelsen heraf.

drag paralleller til lineære sammenhæng og/ eller potens-sammenhænge. 

hvordan skal dette gøre og hvad er ligefrem proportionalitet og omvendt propotionalitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af mathon

to størrelser x og y er ligefrem proportionale
         når for en konstant k

                              y/x = k ⇔ y = k·x         når x≠0

                           


to størrelser x og y er omvendt proportionale
når for en konstant k

                            y·x = k ⇔ y = k·x-1       når x≠0

 som
             fortrinsvis har relevans for         
                                                                x,y>0                        


Skriv et svar til: proportionalitet og variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.