Matematik

Potensfunktion - b ?????

13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har mundtlig matematik eksamen her på tirsdag, og jeg har et lille problem mht.  at forklare betydningen af de indgående konstanter i en potensfunktioner.

Jeg har styr på konstanten a's betydning, men hvilken betydning har b? en potensfunktion skærer jo ikke y-aksen...

HJÆLP!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2010 af mathon

         b er lig med y-værdien for x = 1

dvs
            punktet (1,b)    som
er
skæringen mellem

potensfunktionen            f(x) = y = b·xa
og
linjen                                           x = 1


Svar #2
13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet)

hmm... det forstår jeg ikke helt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2010 af AMelev

f(x) = b·xa, så f(1) = b·1a = b, da 1a = 1, uanset a. Så (1,b) ligger på grafen.


Svar #4
13. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet)

ahh, mange tak begge to!!

- Jeg forstår det nu; det er bare mærkeligt, vi aldrig har haft om dette før i timerne (matematik C)

TAK FOR HJÆLPEN!  :D :D :D


Skriv et svar til: Potensfunktion - b ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.