Matematik

ligning

13. juni 2010 af larsen1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan vise hvordan denne ligning løses step by step:

f(x) = (ln(x))^2 - ln(x) - 2

når jeg løser den i hånden gør jeg følgende, hvad er der galt?

ln(x^2/x) = 2

x^2/x = e^2 ( forkorter x ud)

x = e^2, men cas siger der også er en løsning der hedder e^-1, hvorfor?

hilsen morten


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af Krabasken (Slettet)

Lad ln(x) = u        og løs ligningen  u^2 - u - 2 = 0      Det giver  u = -1 og u= 2        Altså  ln(x) = -1 og 2


Svar #2
13. juni 2010 af larsen1111 (Slettet)

tak skal du ha


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.