Fransk

Rettelse af hjælpesætninger til eksamen

14. juni 2010 af VanillaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Skal snart til fransk eksamen, STX, a-niveau.

Er ved at øve mig i nogle gode paratsætninger, nogle des - nogle er dus. Er der nogen, der venligst vil kigge dem igennem og rette dem?

- Det ved jeg ikke = je ne le sais pas

- Kan du stille et andet spørgsmål? = pouvez-vous poser une autre question?

- Kan du omformulere spørgsmålet? = tu pourrais parler plus lentement, s'il te plait? / tu pourrais l'expliquer d'une autre manière, s'il te plait?

- Det mindes jeg ikke = je ne le peut pas rappeler

- Det kan jeg ikke huske = je ne le se souviens pas

- Kan du forklare, hvad du mener? = pouvez-vous expliquer ce que tu penses?

- Jeg kan ikke forstå, hvad du mener = je ne comprends pas ce que tu dis

- Hvad mener du om det? = qu'est-ce que tu en penses?

- Hvad vil du sige om det? = qu'est-ce que tu veux dire par là?

- Kan du forklare, hvad du mener? = pouvez-vous expliquer ce que vous dites?

- Jeg er enig = je suis d'accord

- Det er et godt spørgsmål = c'est une bonne question

- Det er svært at svare på dette spørgsmål = c'est dificile de repondre à cette question

- Jeg er ikke sikker, men = je n'en pas sûr/certain mais

- Hvis du fik dette spørgsmål, hvad ville du så svare? = si as-tu cette question ce que tu répondrais?

- Kan vi skifte tema/emne/historie? = pouvons-nous changer la thème/le sujet/l'histoire?

Andre gode sætninger tages imod med kyshånd.

Hilsen Vanilla


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. juni 2010 af Pierre (Slettet)


http://www.lærfransk.dk/?page_id=201

Amitiés

Pierre


Svar #2
14. juni 2010 af VanillaJ (Slettet)

Ej, hvor smart.. God idé :) .. Et merci bien!

PS. Skal jeg forstå det sådan, at dem der ikke står der, er der ikke fejl i?


Skriv et svar til: Rettelse af hjælpesætninger til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.