Matematik

Potensfunktion ><potensudvikling

16. juni 2010 af ahaag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er den nogle der kan forklare mig forskellen på potensfunktioner og potensudviklinger ?

gerne ligeledes hos eksponentiel. og lineær ?

 forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Potensudviklinger har forskriften f(x) = b*xa, mens lader du i denne forskrift b = 1, så får du en potensfunktion med forskriften f(x) = xa. Mener ikke der er forskel på forskriften ved linær sammenhæng/funktion. Ved ekspoentiel udvikling har du forskriften f(x) = b*ax. Lader du her b = 1, så får du en eksponentialfunktion med forskriften f(x) = ax, og lader du her grundtallet a være lig med det irrationelle tal e, jamen så får du den naturlige eksponentialfunktion f(x) = ex.


Skriv et svar til: Potensfunktion ><potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.