Matematik

de 4 muligheder når f'(x)=0

17. juni 2010 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal op til matematik B mundtlig eksamen på mandag. Jeg kan ikke tegn de sidste to muligheder, når

F'(X)=0

de to tegninger, hvor der er vandretvendetangent i voksende og aftagende.

Det vil være stor hjælp hvis nogen gider at hjælpe mig med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2010 af peter lind

Afsæt x3 på en graf. Den er voksende og har en vandret vendetangent i 0. Gentag med -x3


Svar #2
18. juni 2010 af Nadiakb (Slettet)

Hej Peter Lind

Tak for svaret, men jeg prøvede til at sæt dem til x opløftet i 3 men grafen ser lidt mærkelig ud da 2∧3 er 8 og 2∧4 er 16. Jeg skal jo vise på tavlen i den mundtlige eksamen, hvor der ikkke er så stor tavlen.

Jeg er ikke helt med, men er alt for nervøst da vi har 8 spørgsmål som de 4 muligheder indgår.

Håber i kan snart hjælpe mig. TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2010 af peter lind

Brug graph eller lignende til at lave graferne. Du kan selv ændre størrelsesforholdene, så det passer. Når jeg foreslår x3 er det fordi det er nemt at tegne. Du skal blot ved tavlen lave en graf, der ser nogenlunde ligesådan ud.


Skriv et svar til: de 4 muligheder når f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.