LaTeX

Eksempel på latex-kode

18. juni 2010 af Quantum (Slettet)

Jeg vil gerne se en aflevering og dennes latex-kode. Jeg skriver i TeXnicCenter.

På forhånd tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2010 af peter lind

Hvis du blot vil have eksempler på latex koder, kan du selv lave dem med lyx, som kan hentes gratis på internettet. Den er ret nem at bruge og den kan eksportere til latex filer.


Svar #2
18. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 ¨link?


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juni 2010 af peter lind

http://www.lyx.org/Download


Brugbart svar (3)

Svar #4
18. juni 2010 af Economist (Slettet)

Det er jo også lidt svært bare at se en andens kildekode, den afhænger jo meget af opgavetypen, faget og ikke mindst brugerens evne til at benytte sig af LaTeX. 


Svar #5
18. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 en aflevering i matematik evt


Brugbart svar (3)

Svar #6
20. juni 2010 af Dynin (Slettet)

#0 jeg går udfra du selv kan sætte dokumentet op ...

en af mine opgaver er kodet således

\noindent \textbf{Opgaven} lyder bestem det ubestemte integral
\begin{equation}
\int\frac{d\alpha}{\cos\alpha\cdot(1+\sin\alpha)}
\end{equation}
\textbf{L\o sning} Med $u=\sin\alpha$ er $du=\cos\alpha d\alpha$ og dermed er
\begin{equation}
\int\frac{d\alpha}{\cos\alpha\cdot(1+\sin\alpha)}=\int\frac{\cos\alpha d\alpha}{\cos^2\alpha\cdot(1+\sin\alpha)}=\int\frac{\cos\alpha d\alpha}{(1-\sin^2\alpha)\cdot(1+\sin\alpha)}=\int\frac{du}{(1-u^2)(1+u)}=\int\frac{-du}{(u-1)(u+1)^2}
\end{equation}
Ideen er at bruge integration ved brug af partielle fractioner dvs. omskrive til formen
\begin{equation}
\frac{-1}{(u-1)(u+1)^2}=\frac{a}{u-1}+\frac{b}{u+1}+\frac{c}{(u+1)^2}
\end{equation}
for passende tal $a,b,c$. Ovenst\aa ende ligning er \ae kvivalent med at l\o se
\begin{equation}
-1=a(u+1)^2+b(u-1)(u+1)+c(u-1)\text{ dvs. } -1=u^2(a+b)+u(2a+c)+(a-b-c)
\end{equation}
man ser let \footnote{ved at betragte koefficienterne har man 3 ligninger med 3 ubekendte} at dette giver $a=-b=-\frac{1}{4}$ og $c=\frac{1}{2}$. Dermed haves
\begin{equation}
\int\frac{-du}{(u-1)(u+1)^2}=-\frac{1}{4}\int\frac{du}{u-1}+\frac{1}{4}\int\frac{du}{u+1}+\frac{1}{2}\int\frac{du}{(u+1)^2}=\frac{1}{4}\ln\frac{|u+1|}{|u-1|}-\frac{1}{2}\frac{1}{u+1}+C
\end{equation}
tilbagesubstitueres
\begin{equation}
\int\frac{d\alpha}{\cos\alpha\cdot(1+\sin\alpha)}=\frac{1}{4}\ln\frac{|\sin\alpha+1|}{|\sin\alpha-1|}-\frac{1}{2(\sin\alpha+1)}+C
\end{equation}
\begin{equation}

... det kan sikket gøres bedre, men det fungerede ;-)


Brugbart svar (3)

Svar #7
20. juni 2010 af Economist (Slettet)

Prøv at kombilere følgende:

\documentclass[11pt]{article}
\usepackage[a4paper, hmargin={2.8cm, 2.8cm}, vmargin={2.8cm, 2.8cm}]{geometry}
\usepackage{amssymb} % Matematiske tegn og skrifttyper, bl.a. \mathbb{} %
\usepackage{dsfont} % Anderledes fed skrifttype i matematik-milijøer, som kaldes med $\mathds{}$ %
\usepackage{amsthm} % Opsætning der gør sætninger og beviser nemmere, se amsthdoc.pdf %
\usepackage[ansinew]{inputenc} % Lidt kodning så der ikke kommer problemer ved visse konverteringer %
\usepackage{gauss,amsmath} % Matematiske tegn %
\begin{document}
\subsection*{1986 I Opgave 5}
Vi betragter de lineære ligningsystemer
\[
2x_1 - 5x_2 + x_3 + 3x_4=0 \wedge -x_1+2x_2-2x_3+x_4=0 \tag{S_0}
\]
og
\[
2x_1-5x_2+x_3+3x_4=0 \wedge -x_1+2x_2-2x_3+x_4=4 \tag{S}
\]
\begin{description}
\item[(1)] Vi opskriver matricen til ligningssystemet ($S_0$)
\[
\begin{pmatrix}
2 & -5 & 1 & 3 & 0 \\
-1 & 2 & -2 & 1 & 0
\end{pmatrix}
\]
som vi omformer til en echelonmatrix ved hjælp af en række operationsmatricer

\begin{align*}
&\begin{gmatrix}[p] 2 & -5 & 1 & 3 & 0 \\ -1 & 2 & -2 & 1 & 0 \rowops \add[2]{1}{0} \end{gmatrix} \hookrightarrow
\begin{gmatrix}[p] 0 & -1 & -3 & 5 & 0 \\ -1 & 2 & -2 & 1 & 0 \rowops \swap{0}{1} \end{gmatrix} \hookrightarrow \\[4mm]
& \begin{gmatrix}[p]-1 & 2 & -2 & 1 & 0 \\ 0 & -1 & -3 & 5 & 0 \rowops \add[2]{1}{0} \end{gmatrix} \hookrightarrow
\begin{gmatrix}[p]-1 & 0 & -8 & 11 & 0 \\ 0 & -1 & -3 & 5 & 0 \rowops \mult{0}{\cdot -1} \mult{1}{\cdot -1} \end{gmatrix} \hookrightarrow \begin{gmatrix}[p]1 & 0 & 8 & -11 & 0 \\ 0 & 1 & 3 & -5 & 0 \end{gmatrix}
\end{align*}
hvorved vi har, at $x_4=t$ og $x_3=s$, så $x_2+3s-5t=0$ og $x_1+8s-11t=0$, og det fås, at
\[
L_0:
\begin{cases}
x_1=-8s+11t \\
x_2=-3s+5t \\
x_3=s \\
x_4=t \\
\end{cases}
\]
som netop udtrykker løsningsmængden $L_0$ til ligningssystemet ($S_0$).

Dette kan endvidere opskrives som en parameterfremstilling
\[
\begin{pmatrix} x_1 \\ x_2 \\ x_3 \\ x_4\end{pmatrix}=s\underbrace{\begin{pmatrix}-8\\-3\\1\\0\end{pmatrix}}_{a_1}+t\underbrace{\begin{pmatrix}11\\5\\0\\1\end{pmatrix}}_{a_2},\;s,t\in\mathbb{R}.
\]

\item[(2)] Mængden af alle linearkombinatopner af vektorerne $a_1$ og $a_2$ kaldes
\[
U=span\{ \begin{matrix}a_1 \\ a_2\end{matrix} \}
\]
og det følger heraf af sætning 1.4.8 i Lineær Algebra, at løsningsmængden er et underrum.
\end{description}
\end{document}

Det er sat nogenlunde op, som vores opgaver er, det er derfor, jeg har lavet det med description.


Svar #8
20. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 Nu har jeg skrevet det ind i TeXnicCenter. Hvordan ser jeg selve dokuementet. Jeg gemmer det som en pdf-fil, men denne kan jeg ikke åbne..


Svar #9
20. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 Jeg har også prøvet at klikke på f5, men der sker intet


Brugbart svar (3)

Svar #10
20. juni 2010 af Economist (Slettet)

Prøv at trykke på den jeg har markeret med rødt. Generelt bruger du de taster, der er markeret med sort, når du kombilerer og tjekker efter fejl.

Vedhæftet fil:TeXnicCenter.png

Svar #11
22. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 Der sker ikke noget når jeg klikker på denne knap, som er markeret rød. Efter jeg har gemt min fil i TeXnicCenter kan jeg ikke engang åbne filen igen. Altså i pdf-format.


Svar #12
22. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 hjælp mig. please..


Brugbart svar (2)

Svar #13
22. juni 2010 af Dynin (Slettet)

#12 har du prøvet med ctrl+shift+F5 ? ... Har lige prøvet #7's forslag og det ser fra min side fint ud :-)


Brugbart svar (2)

Svar #14
14. august 2010 af Daniel TA (Slettet)

Du skal gemme filen som en tex fil og ikke pdf fil.


Svar #15
27. august 2010 af Quantum (Slettet)

 Tak for jeres svar. Jeg har undersøgt problemet og jeg tror, at jeg mangler noget. På billedet har jeg sikkert ikke de samme funktioner som i har? 

Vedhæftet fil:Tex.png

Svar #16
27. august 2010 af Quantum (Slettet)

 http://www.youtube.com/watch?v=-h8Oi1oCTQg

Måske skal vi bruge den guide..


Brugbart svar (3)

Svar #17
27. august 2010 af daleif (Slettet)

du skal have kørt wizarden. TC er lidt dum i og med den ikke selv kan finde LaTeX installationen, hvilket de fleste andre editorer kan.

Start med at lave en søgning på din maskine efter

latex.exe

så skal du køre wizarden og nagivere den hen til det biblioteket hvori du fandt latex.exe (der burde kun være et bibliotek)


Svar #18
27. august 2010 af Quantum (Slettet)

 Det prøver jeg lige...


Svar #19
27. august 2010 af Quantum (Slettet)

 klasse! Nu virker det, men når den skal "bygge" den i pdf-formal, gør den det i stedet i GSview. Hvordan kan jeg ændre det?


Svar #20
27. august 2010 af Quantum (Slettet)

 Jeg vælger den der hedder "LaTeX => PDF", og jeg har også prøvet med "LaTeX => PS => PDF", men den åbner det igen i GSview.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.