Matematik

Differentialregning

18. juni 2010 af 07amja (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen.

det er en af mine eksamens spørgsmål som hedder

Differentialregning
Udledning af regneregler, herunder produktreglen.
 

Er der nogen der kan komme med hvilke regler ud over produkt reglen der kunne være gode at have med ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

Hvis jeg var dig, så ville jeg starte med bevise produktreglen, hvorefter jeg ville bevise differentielkvotienten for en funktion i minus første, da man herefter nærmest har udledt nummer to regneregl med differentialkvotient for funktioner divideret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2010 af Proprium (Slettet)

Du kunne vise sumreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2010 af AMelev

Når du har bevist produktreglen, kunne du jo bruge den til at vise reglen for xn, hvor n ∈ N

x' = 1 (den kan du vise eller bare gå ud fra - en lineær funktion svarer jo til sin egen tangent)

(x2)' = (x·x)' = ...... = 2x - brug produktreglen og ovenstående til at vise det

(x3)' = (x2·x)' = ......= 3x - brug produktreglen og ovenstående til at vise det

... osv.


Svar #4
18. juni 2010 af 07amja (Slettet)

 Tak for jeres bud, de har givet inspiration (:


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.