Matematik

Vilkårlig trekant.

20. juni 2010 af frededotlay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey - sidder her med matematiken og støder på udtrykket "vilkårlig trekant" 6 gange i sekundet...

OG JEG ER TVIVL OM HVAD DET ER :)

(det skal lige siges at jeg læser om cos sin relationer)

Er der ikke nogen der er søde og gider give en KLAR definition af udtrykket? Evt. forskellen på cos/sin relationen med både vilkårlig og "ikke vilkårlig trekant".

på forhånd tak

Frederik


Svar #1
20. juni 2010 af frededotlay (Slettet)

altså forskellen på cos sin relationerne i vilkårlig og "ikke vilkårlig".

- Tak


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2010 af ibibib (Slettet)

Vilkårlig trekant betyder alle trekanter. Udtrykket bruger man til at understrege at trekanten ikke nødvendigvis er retvinklet.


Svar #3
20. juni 2010 af frededotlay (Slettet)

findes der da andre slags cos/sin relation beviser end dem i en vilkårlig?


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. juni 2010 af mathon

der findes ikke andre
men
               disse forenkles specifikt i en retvinklet trekant, hvor Pythagoras indså: c2 = a2+b2
da
                            sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c = sin(90º)/c = 1/c
hvoraf      
                            sin(A) = a/c
                            sin(B) = b/c
samt

                            cos(A) = (b2+c2-a2)/(2bc) = (b2+a2+b2-a2)/(2bc) = (2b2)/(2bc) = b/c
                            cos(B) = (a2+c2-b2)/(2ac) = (a2+a2+b2-b2)/(2ac) = (2a2)/(2ac) = a/c

 


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.