Matematik

Lineære sammenhænge - hældningskoefficient

21. juni 2010 af MariaClaudia (Slettet)

Hvad kan man fortælle om hældningskoefficienten og hvordan bestemmer man den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2010 af NejTilSvampe

 Det er hvor mange "y-enheder" grafen stiger per "x-enheder". Derfor skriver man det også ofte som

a = Δy / Δx   hvor "Δ"-delta betyder en "ændring i noget".  

Δy = y2-y1  og  Δx = x2-x1


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Hældningskoefficienten kaldes også stigningstallet, og beskriver altså det tal som beskriver om en lineær sammenhæng er henholdsvis voksende, aftagende eller konstant. Er a<0 så er den lineære sammenhæng aftagende, er a>0 så er den linære sammenhæng voksende, og er a=0, så er den lineære sammenhæng konstant.

Tallet a kan bestemmes via formlen for hældningskoefficienten (kan evt. bevises!):

a = (y2-y1)/(x2-x1)      (en brøk!!!)

Her er (x1, y1) og (x2, y2) to koordinatpunkter på grafen for en lineær sammenhæng.


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge - hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.