Dansk

Standby selvom snittet er tilstrækkelig?

22. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

Overvejer at søge ind på Jura med et snit på 9,2 (med bonus). Adgangskvotienten var i 2009 på 7,5. Er det så nødvednigt at krydse standbyfeltet af? Selv uden bonus har jeg et snit langt over? Vil jo helst ikek spilde et år hvis ikke dte er nødvendigt, men ville lige høre jer kloge hoveder ad først :-) Er det ikke 100 % at jeg bliver optaget når mit snit er så højt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

Jo, du skal sku' nok blive optaget med 9,2 inkl. bonus - havde en ven der blev optaget med 8,9 sidste år og der var adgangskvotienten kun på 8,0 på kvote 1. Og 2009 var ellers det år man talte om et stort 'boom' i adgangskvotienter.

Men - har set dig oprette tråde om at du ville læse medicin? Men det vil du pludselig ikke nu. Så blev det odontologi. Det vil du heller ikke. Så er det pludselig Jura? Går du bevidst efter de mest prestigefyldte fag eller...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2010 af klotte (Slettet)

ja jeg undrer mig også ..... men selvfølgelig skal du da krydse stand by af .......du kan jo ha godt af et år til at blive sikker ; )

Hvad nu hvis du vil noget andet til næste år ?

For mig lyder det som om du primært vil tjene penge  ?men ikke rigtig ved hvordan du helst vil tilbringe dit liv med at tjene dem ?

Brug nu tiden på at blive virkelig klar og skarp på hvad du vil ......skal du læse nu ? skal det gode snit bruges i år ? skal du kunne svare alle dem der spørger hvad du skal ? eller er det NU du skal finde DIN egen  mening med fremtiden  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2010 af Roman Garcia

Du skal vide, at der er MEGET langt fra medicin til jura. Derudover er det et forholdsvis tidskrævende fag, så hvis man ikke har interessen, kører man meget hurtig sur i de tunge bøger. Der er også forholdsvis mange som dumper/falder fra, da de ikke interesserer sig nok for jura til at læse mange timer hver dag.

Men hvis du interesserer dig for jura, er der ikke andre uddannelser som tilbyder helt det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2010 af kmy1234 (Slettet)

Præcis som Roman Garcia siger, så er det fuldstændig forskellige slags områder. Du går fra naturvidenskabelige fag til mere humanistiske og samfundsvidenskabelige fag.

Jeg er ikke sikker, men jeg mener at have hørt at man i gennemsnit læser omkring 1-1500 sider om ugen på Jura. Nogen der kan bekræfte det?


Svar #5
23. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

Det er det jeg synes er så mærkeligt, at jeg har så mange interesser :-S, men jeg ínteresser mig skide meget for naturvidenskab, humanbiologi, samfundet, hvorledes retssystemet virker, den menneskelige psyke osv..

Det er derfor jeg springer fra det ene til det andet :-) Og har nu cuttet uddannelserne ned til 3 :-)


Svar #6
23. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

Men tilbage til mit spørgsmål. Mister jeg muligheden for optagelse allerede i år, hvis jeg kryder standby af, selvom jeg har et snit der ligger over det krævede?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2010 af klotte (Slettet)

Hæ godt med høj g-faktor ( altså generel begavelse ) - men du skal nok til at være lidt skarpere på hvad du egentlig vil.

Som de to andre siger : der er stor forkskel.Jeg tror ikke du mister muligheden for optagelse.


Svar #8
23. juni 2010 af Alkymisten (Slettet)

#7

ok :-)

og lige en anden ting... skal jeg indtaste mit snit UDEN bonus når jeg søger via optagelse.dk (UDEN digital signatur)? Regner de sig selv frem til bonus?

Når jeg indtaster mine oplysninger UDEN bonus ser det sådan her ud: http://peecee.dk/upload/view/253886/full

Som dets es står der at jeg har ret til bonus men ligger jeg dem selv oveni eller lader man dem om det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Du skal indtaste dit snit uden bonus. De regner den selv ud.

Hvis du krydser standby af, men har snittet til at komme ind, så kommer du ind. Standbypladsen bliver du kun tilbudt hvis du ikke ligger indenfor optagelsessnittet, men indenfor standby-snittet. Men hvis du ikke krydser den af og du ikke ligger indenfor optagelses-snittet, så får du selvfølgelig ikke tilbudt en standby-plads. Så du mister altså ikke noget ved at krydse den af, du kan højst miste noget ved ikke at gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2010 af Roman Garcia

Du mister ikke muligheden for optagelse i år, hvis du krydser standby af. Standby er bare en ekstra mulighed for universiteterne til at optage ekstra personer, hvis for mange dropper fra. Det vil sige, at man har en gruppe af mennesker som bliver direkte optaget på baggrund af snit og kvote 2, og så er der en gruppe af standby-personer, som måske bliver optaget i år, men under alle omstændigheder bliver optaget næste år. Hvis du har et snit over den krævede adgangskvotient, kommer i automatisk i gruppen af personer, der bliver direkte optaget.

Med hensyn til dit valg, så er jeg heller ikke i tvivl om, at man både kan have en sundhedsfaglig og en samfundsfaglig interesse. Men de jobs man får er meget forskellige. Som læge behandler du folk, og hjælper dem direkte. Du har en direkte kontrakt til dine patienter, og kan hjælpe med akutte problemer. De fleste stiller inden for jura, medfører en indirekte hjælp. Hvor man hjælper f.eks. virksomheder til at løse tvister - eller afgør klagesager osv. Der er ofte ikke en direkte kontakt. Så de to job-typer kan næsten ikke ligge længere fra hinanden. Jeg kender et par stykker, som havde medicin som første prioritet, men som valgte jura. De går ikke på uddannelsen mere, men blev optaget på medicin et år, hvor adgangskvotienten på medicin gjorde, at de kunne komme ind. Hvis man bare skal vente på at blive optaget på medicin, kan man ligeså godt tage et fag, der er lidt nemmere end jura, og så få lidt sjov ud af ventetiden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. juni 2010 af klotte (Slettet)

hæ - nu har jeg løsningen: du er jo interesseret i både naturfag og samfundsfag

jurist i sundhedsministeriet eller i en patientforening  ; )

Eller læge i et medicinalfirma der arbejder med patenter istedet for patienter ; )

Tillykke med dit snit og good luck !


Skriv et svar til: Standby selvom snittet er tilstrækkelig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.