Matematik

Løse differensligning

26. juni 2010 af Lakana (Slettet)

Hej, jeg har svært ved at forstå hvordan man løser følgende 3 opgaver. Er der nogle, der kan hjælpe mig på vej?

--

Differensligning: xt+1=a*xt+b

Løs differensligningen når:
1) a=0
2) a=1
3) xt+1=(1/7)*xt+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Nu har jeg ikke set den notation før, men jeg går ud fra, at det er det samme som d2x/dt2 - a*dx/dt - b = 0. Det første eksempel får vi y´´=b, så er y=bx+C1 og y=bx2/2 +C1x+C2. Det andet eksempel er løst andetsteds her på sitet, se i databasen. Det er nemlig en længere udredning.


Skriv et svar til: Løse differensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.