Kemi

Fremstilling af I2

28. juni 2010 af xqx (Slettet)

Hej

Hvordan fremstilles 0.005M Iod2, fra fast stof???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2010 af mathon

   M(I2) = 253,81 g/mol

    1 mol = 253,80894 g

     0.005 mol = 0.005·(253,80894 g) = 1,26905 g

dvs
          0.005 M           afhængigt af det ønskede volumen

                                         1,26905 g i 1000 mL

                                          0,634525 g i 500 mL

                                          0,317263 g i 250 mL

                                          0,158631 g i 125 mL


Skriv et svar til: Fremstilling af I2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.