Matematik

vektorer bestem s og t

13. juli 2010 af lise nielsen (Slettet)

Hej, håber at nogle kan hjælpe mig med dette, er helt fortabt...

I et koordinatsystem er givet vektorerne vektor b (-3 over 6) og vektor a (s over t) Om vektoren vektor a oplyses at vektor a (prik) vektor b = 1 og vektor a (prik) vektor b = -4... bestem værdierne s og t.... Hvordan dælen gør man det, er det en ligning med 2 ubekendte??? 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2010 af NejTilSvampe

Ja det er to ligninger med to ubekendte. Ikke sikker på om jeg har forstået opgaven rigtigt, men her er mit bud: 

<-3,6>•<s,t> = -3s + 6t 

(I) :  -3s + 6t = 1

(II):  -3s + 6t = -4

(I) : 6t -1 = 3s => s = 2t - 1/3

(II) : -3(2t - 1/3) + 6t = -4  => løs for t


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juli 2010 af kieslich (Slettet)

Svar #1 har ingen løsning, men er rigtig ud fra forudsætningerne, hvilket leder os til konklusionen at opgaven er skrevet forkert op. Der skal sikkert stå tværvektor et af stederne


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 Ja det var også det jeg ikke forstod :P to vektorer kan jo umuligt have to forskellige skalarprodukter.

#0 - Læs opgaveformuleringen en gang til.


Skriv et svar til: vektorer bestem s og t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.