Matematik

fuck jeg er på skidern!!

17. juli 2010 af lavasupreme (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej der ude!

jeg står med det færdigheds set med 30 sider, og har en del jeg ikk kan finde ud af, F.eks. hvordan laver man et overslag?

hvis i bare giver mig formlen for at ud regner det, eller facit og hvordan i gjorde: har er nogen af dem:604+640   418-221  54 gange 18

og omregner af procent! kan virkelig ikk se det, please skær det ud i pap for mig F.eks 0,5% af 400  6% af 250  5% af 300000

og regning med X og  (    )  er også et stort problem for mig. giver i ikk lige en hånd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2010 af DennisDeH (Slettet)

De problemer du har med matematikken kan ikke klares ved vi skriver hvordan du skal gøre. Mit bedste råd vil være at du får fat i nogle bøger og går igang med at læse om matematik (så vil det heller så trist at lave matematikopgaver ;) ).


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juli 2010 af AStrandfelt (Slettet)

Overslagsregning er super let. Det handler bare om at lave en "cirka"-udregning, hvor du laver tallene i udregningen lidt lettere at bruge til udregningen ved at afrunde dem.

Ved 604+640 kunne man runde 604 til 600 så stykket er 600+640 = 1240.

418-221 kunne man på samme måde lave til 420-220 = 200.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juli 2010 af mette48 (Slettet)

Overslagsregning er super let.

Ja hvis man forstår hvordan.

Forestil dig, at du er en lille dreng, der kan tælle til 10, men ellers ikke ved ret meget om tal. Du har fået 100 kr til selv at købe pållæg til din madpakke og er bange for at tage for mange varer i Netto. Hvad gør du så?

Du får lidt hjælp af en rar dame, der siger at når der kun er 1 ciffer før kommaet kan du regne med at det koster een tier. Og så har du 10 tiere at købe for.

Det er til at overskue, selv for et lille barn. Senere kommer forståelsen for antallet af 10 kroner, når der står tal op til 99.

Overslag vil altså sige at erstatte tallene med tal i nærheden af de rigtige tal, og derved gøre udregningerne nemmere.

Dette var en forklaring, nu skal du så selv gøre resten af arbejdet. Hele smmeren skal du, gå med på indkøb (uden lommeregner eller papir) og inden du når til kassen skal du tælle op, hvor mange 100kr eller 10kr du højest kommer til at betale.

Uden at samle 5 års forsømmelser op kommer du ikke videre. Det kræver et stort arbejde, som kan blive nemmere, hvis man konkurerer med en anden om at gøre det bedst.

Procentregning m.m. kan vi vende tilbage til, når du er kommet godt igang med overslagsregning i daglig brug.


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. juli 2010 af SuperJulle (Slettet)

PROCENTERNE

1% betyder 1 ud af 100 og derfor skal du dividere tallet med 100 og derefter gange med en

0,5% betyder 1 ud af 200 og derfor skal du dividere med 100 og derefter gange med 0,5

FORMEL

400 (Kalder vi X) : 100 * 0,5 (Kalder vi Y) = 2 (Kalder Vi Z

Eller  X : 100 * Y = Z

ET EKSEMPEL PÅ UDREGNING

Hvad er 7% af 300?

300 : 100 = 3

3 * 7 = 21

7% af 300 = 21

Prøv at regne det næste stykke i din opgave for mig i dit næste svar, så jeg kan se om du har forstået det :D eller skriv hvis du ikke har forstået hvad jeg mener :)

Håber det kan hjælpe dig ;)


Skriv et svar til: fuck jeg er på skidern!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.